Natacha Filippi

Cognoms, Nom
Filippi, Natacha
Descripció personal

La meva formació acadèmica en història i la meva passió per la flora i el medi ambient em van portar, fa uns quants anys, cap a l’etnobotànica.

Després d’una formació universitària a París, vaig redactar la meva tesi doctoral en Història de l’Imperialisme, a la Universitat d’Oxford, sobre el rol de les presons i la resistència dels presos a Sud-àfrica sota el règim de l’apartheid. El 2014, a l’acabar el doctorat, vaig començar a treballar amb temes d’etnobotànica a Catalunya, ajudant a la creació de l’Associació Els Corremarges. Paral·lelament a les meves altres activitats professionals, amb Els Corremarges he estat participant en la recol·lecció d’herbes espontànies comestibles per a restaurants, la dinamització de tallers de cuina silvestre i de passejades etnobotàniques, l’assessorament a entitats públiques i l’inici d’una investigació històrica i etnobotànica a la Vall del Corb.

He escrit i traduït llibres i articles, tant sobre la història del colonialisme i la violència institucional, com sobre la ‘revolució verda’ i la transmissió de coneixements al voltant de les plantes. Des de 2017, col·laboro amb Flora Catalana, en el grup de treball d’editors de la revista Milfulles.

Grups de treball
Estat
Actiu