Redactor

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Santiago Soto Broto

Santi Soto Broto, assessor i formador d'agroecologia de El Vergel de las Hadas, centre de sensibilització mediambiental i agroecologia.

https://vergeldelashadas.com

Jaume Espuny
Pilar Sampietro

Pilar Sampietro és periodista radiofònica especialitzada en programes d'ecologia i cultura: Vida verda a Ràdio 4 i la versió castellana a REE, així com també Mediterráneo, a Radio 3. Escriu en blogs d'ecologia com Alterconsumismo d’El País Digital i és coautora dels llibres El jardí amagat (Pol·len, 2014) i La ciutat comestible (Morsa, 2018).

Neus Nualart Dexeus

Neus Nualart Dexeus, és doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona i conservadora de l’herbari BC, l’herbari de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB). S’ha especialitzat en l’ús de les dades de col·leccions botàniques per a l’estudi de la biodiversitat i col·labora amb GBIF des del 2006.

Rosa Maria López Serra

Rosa Maria López Serra va néixer a Vilabertran, a l’Alt Empordà, en una família d’hortolans. De petita, la seva padrina li va transmetre l’estima i molts coneixements sobre el món de les plantes. Més tard va poder estudiar infermeria i treballar a la clínica Santa Creu de Figueres. Quan van morir els seus avis, va heretar l’Horta d’en Moner, a Vilabertran. A causa d’un accident, es va prejubilar i llavors, amb una colla d’amigues i amics amants de la natura, van crear El Cau de les Marietes. Durant més de 15 anys, la Rosa hi ha guiat visites, tallers i xerrades, ha seguit formant-se en fitoteràpia i implicant-se en diversos col·lectius, com ara els Remeiers i remeieres de Girona. Actualment gaudeix d’una jubilació activa, segueix ocupant-se de les plantes del Cau i prepara un llibre que reculli la seva experiència

Josep-Eladi Baños

Llicenciat (UAB) i doctor (UAB) en Medicina i Cirurgia, és catedràtic de Farmacologia i rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Des de fa més de 25 anys fa recerca junt amb Elena Guardiola, i han publicat més de 200 treballs sobre història de la medicina i temes relacionats, així com tres volums d’Eponímia mèdica catalana (2004, 2011, 2016). Els darrers anys una de les seves línies de recerca s’ha centrat en l’estudi dels metges botànics catalans.

Elena Guardiola

Llicenciada (UB) i doctora (UAB) en Medicina i Cirurgia, és acadèmica corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Des de fa més de 25 anys fa recerca amb Josep-Eladi Baños i han publicat més de 200 treballs sobre història de la medicina i temes relacionats, així com tres volums d’Eponímia mèdica catalana (2004, 2011, 2016). Els darrers anys una de les seves línies de recerca s’ha centrat en l’estudi dels metges botànics catalans.

Anna Sínia

Anna Sínia, es dedica a la cistelleria des del 2004, com a deixebla d'Isidro Grau, a Vimbodí i a Poblet (Conca de Barberà). Des de llavors la vida se li ha teixit entre la muntanya i la sarga. Venint del món de l'agroecologia, amb la cistelleria va trobar el lligam màgic entre els avantpassats i el compromís social i natural que necessitava per a donar sentit a la vida. Ha col·laborat amb el GEPEC (grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans), el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet i altres col·lectius i associacions relacionades amb el món rural i l'ecologia, en la divulgació de la cistelleria des de la vessant de la cultura popular, del desenvolupament rural, de l'ecologia i del medi ambient.

Salvador Cardero Aguilera

He dissenyat el Jardí de la Miliana, al Montsià. Formo part del Grup de recerca científica de les Terres de l´Ebre i imparteixo cursos de botànica, fitoteràpia i etnobotànica. També sóc fotògraf i especialista en orquídies silvestres.

Eva Moré Palos

Treballo, des de 1998, al Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC). M'he format com a Enginyera Agrònoma en Economia Agrària (UdL), amb un màster en Fitoteràpia (IL3 UB), havent-me especialitzat en la comercialització de PAM.

Tinc una àmplia experiència en projectes europeus, en transferència tecnològica i en dinamització del sector productor de PAM.