GT d'Editors

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Presentació de Milfulles a les IX Jornades d'Etnobotànica en Llengua Catalana

El dia 7/7/2018, a les IX Jornades d'Etnobotànica en Llengua Catalana, representants del Grup de Treball de Desenvolupament i del Grup de Treball d’Editors de Flora Catalana, varen presentar, la revista Milfulles recentment publicada. L’acollida per part del públic assistent va ser immillorable.

Roser Carol Casas
Marc Talavera Roma
Guillem Figueras Moreu
Ferran Obiols Galí
Airy Gras Mas

Airy Gras Mas llicenciada en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Biodiversitat per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en Fitoteràpia per l'Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB) Universitat de Barcelona. Especialitzada en etnbotànica en territoris de llengua catalana, treballo com a investigadora predoctoral en el grup de recerca EtnoBioFic (http://www.etnobiofic.cat/) del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació i l'Institut Botànic de Barcelona (IBB-CSIC-ICUB). És important conservar el coneixement tradicional lligat a les plantes i donar-li el valor que es mereix, són les nostres arrels i això ens defineix com a persones i com a poble per seguir avançant.

Col·laborador històric de prova
Presentació de la web i la revista Milfulles al Remeiart

El dia 17/6/2018, a la Fira del Remeiart, representants del Grup de Treball de desenvolupament i del Grup de Treball d’Editors de Flora Catalana, varen presentar, en primer lloc, la nova web de Flora Catalana i les eines que conté i, seguidament, la revista Milfulles que justament s’havia acabat de maquetar el dia anterior. L’acollida per part del públic assistent va ser immillorable.

Roser Casellas Ribas

Historiadora i arqueòloga de formació. Naturòpata. Actualment estic centrada en el projecte d'escola de vida El Neix (permacultura, autosostenibilitat, bosc comestible, plantes medicinals, salut natural...). M'apassiona i divulgo temes referents al món de les destil·lacions, la botànica útil i l'ús de perennes comestibles.

Em motiva participar en el projecte de la revista Milfulles perquè vull aprendre més, i m'agrada la idea de poder difondre l'etnobotànica a quantes més persones millor, per tal que aquest saber no es perdi.

Anna Maria Oliva Casas

Des de sempre la meva principal afició ha estat tot el relacionat amb la natura. Aquest interès em va portar estudiar la carrera de Biologia. En acabar-la el desig de saber-ne més em conduí a completar els meus estudis amb la confecció d’una tesi doctoral en Neurociències. Durant els anys d’elaboració de la tesi vaig estar vinculada amb el món de la docència: vaig impartir classes a la Universitat Autònoma de Barcelona i, més endavant, a la Universitat de Girona. Més enllà de la formació acadèmica he continuat formant-me en aquest camp participant en tota mena de sortides, ja siguin de patrimoni, de fauna, de botànica o d’etnobotànica. Dins aquest àmbit m'agradaria destacar que he portat a terme el guiatge de sortides de caire botànic i etnobotànic organitzades per diverses entitats i la meva tasca de monitoratge en el Museu de la Mediterrània Can Quintana (Torroella de Montgrí).

Des de fa uns anys també participo com a col·laboradora en les revistes Alberes i Gavarres, amb la redacció d’articles per a la secció de plantes i remeis. A mitjans de 2007 vaig establir contacte amb el projecte de la pàgina web www.floracatalana.net que em va despertar immediatament un gran interès. A partir de 2014 m’hi vaig implicar més directament formant part tot primer de la comissió encarregada de la formalització de l’associació i, posteriorment, de la junta escollida en l’assemblea del setembre de 2017.