GT d'Editors

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Publicació del Número 3 de Milfulles

Acabem de publicar el TERCER número de la revista Milfulles (la revista de Flora Catalana) a la web de la nostra associació.

http://www.floracatalana.cat/drupal843/milfulles/numeros/num3

A l’enllaç veureu que us podeu descarregar un “pdf” amb tota la revista complerta. Alhora, a la pestanya “Articles”, podeu trobar-hi els “pdf” de cada article per separat, la qual cosa facilita la descàrrega de la revista (especialment si no disposeu de massa ample de banda). A l’última pestanya, anomenada “Crèdits”, hi podreu trobar el nom de totes les persones que han col·laborat en l’elaboració d’aquest número (fent-hi clic podreu consultar el seu perfil).

FEM-LA CÓRRER! (COMPARTIU-LA o REENVIEU-LA)

Serà la manera que la nostra feina, la feina de tots, sigui en benefici de tothom. Per reenviar la revista a terceres persones no heu d’adjuntar els pdf’s en un correu, per la seva mida us donaria veritables problemes. La manera més simple i més efectiva de compartir la revista és copiar el següent enllaç al correu electrònic que feu servir per reenviar-la:

http://www.floracatalana.cat/drupal843/milfulles/numeros/num3

És important destacar que els lectors pdf on-line no són capaços de reproduir la qualitat complerta de la revista. Per veure l'edició en la qualitat original recomanem descarregar la revista i obrir-la amb Adobe Acrobat Reader.

Si esteu interessats en veure els número anteriors de Milfulles, podeu accedir-hi i descarregar-los a:

http://www.floracatalana.cat/drupal843/milfulles/numeros

Publicació del Número 2 de MIlfulles

Acabem de publicar el SEGON número de la revista Milfulles (la revista de Flora Catalana) a la web de la nostra associació.

http://www.floracatalana.cat/drupal843/milfulles/numeros/num2

A l’enllaç veureu que us podeu descarregar un “pdf” amb tota la revista complerta, alhora que també, a la pestanya “Articles”, podeu trobar-hi els “pdf” de cada article per separat, la qual cosa facilita la descàrrega de la revista (especialment si no disposeu de massa ample de banda). A l’última pestanya, anomenada “Crèdits”, hi podreu trobar el nom de totes les persones que han col·laborat en l’elaboració d’aquest número (fent-hi clic podreu consultar el seu perfil).

Adjuntem a aquest número de Milfulles, un suplement molt interessant sobre etnobotànica. Amb la publicació de la nostra revista, volem fer arribar el saber de les plantes i el seus usos a la nostra societat, creiem que amb això podem fer una labor de conscienciació i difusió que no té preu i que, de ben segur, contribuirà a la preservació del nostre patrimoni natural i ètnic. Per a que aquesta difusió sigui el més efectiva possible, us demanem que reenvieu la nostra revista al màxim nombre de persones/entitats.

FEM-LA CÓRRER!

Serà la manera de que la nostra feina, la feina de tots, sigui en benefici de tothom. Per reenviar la revista a terceres persones no heu d’adjuntar els pdf’s en un correu, per la seva mida us donaria veritables problemes. La manera més simple i més efectiva de compartir la revista és posar l’enllaç web següent al correu electrònic que feu servir per difondre-la:

http://www.floracatalana.cat/drupal843/milfulles/numeros/num2

És important destacar que els lectors pdf on-line no són capaços de reproduir la qualitat coplerta de la revista. Per veure l'edició en la qualitat original recomanem descarregar la revista i obrir-la amb Adobe Acrobat Reader.

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana

Sabina Bianchi

Des de sempre m’ha agradat estar en contacte amb la naturalesa i aprendre d'ella. Sóc una persona amb múltiples interessos: he viscut en eco-aldees on he desenvolupat ,des de molt jove, la meva passió per les plantes, a més que per altres aspectes relacionats amb la sostenibilitat i les relacions sòcio-ambientals.

Primerament, adquirint i ampliant coneixements més aviat pràctics: he treballat de pagesa, en boscs comestibles, en jardins didàctics, he estat organitzant sortides de reconeixement botàniques i sobre tot m’ha agradat molt treballar amb les generacions més petites.

Posteriorment, he cursat mòduls de Fitoteràpia, Permacultura y Jardineria per fonamentar els meus coneixements. Actualment, estic cursant el grau de Biologia a la Universitat de Barcelona i segueixo desitjosa d'aprendre, col·laborar i transmetre. Per aquestes raons, i pel meu gran interès en la etnobotanica, fa poc temps (2018) m’he incorporat al Grup de Treball d'Editors de Flora Catalana, en el qual participo contribuint a publicar la revista Milfulles.

Flora Catalana amb la revista Milfulles a Radio4

El dissabte dia 8 de desembre, Flora Catalana va ser convidada al programa de ràdio Vida Verda de Ràdio4, per parlar sobre la nostra associació i la revista Milfulles, en un interessant programa que tractava també altres temes com la conferència sobre medi ambient (COP24) i el concepte, cada cop més usat, d’animals humans.

Podeu escoltar el programa complert en el següent enllaç: http://www.rtve.es/alacarta/audios/vida-verda/vida-verda-cimera-cop24-milfulles-animalshumans-drapart/4877968/

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana

Presentació de Milfulles a les IX Jornades d'Etnobotànica en Llengua Catalana

El dia 7/7/2018, a les IX Jornades d'Etnobotànica en Llengua Catalana, representants del Grup de Treball de Desenvolupament i del Grup de Treball d’Editors de Flora Catalana, varen presentar, la revista Milfulles recentment publicada. L’acollida per part del públic assistent va ser immillorable.

Roser Carol Casas
Marc Talavera Roma

És president del col·lectiu Aixercolant i impulsor de la jornada; doctor en Biologia, especialitzat en agroecologia, etnobotànica i comunicació científica.

Guillem Figueras Moreu
Ferran Obiols Galí

2010-2012 Llicenciat en Antropologia Social i Cultural a la UAB
1999-2005 Llicenciat en Filosofia a la UAB

Airy Gras Mas

Airy Gras Mas llicenciada en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Biodiversitat per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en Fitoteràpia per l'Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB) Universitat de Barcelona. Especialitzada en etnbotànica en territoris de llengua catalana, treballo com a investigadora predoctoral en el grup de recerca EtnoBioFic (http://www.etnobiofic.cat/) del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació i l'Institut Botànic de Barcelona (IBB-CSIC-ICUB). És important conservar el coneixement tradicional lligat a les plantes i donar-li el valor que es mereix, són les nostres arrels i això ens defineix com a persones i com a poble per seguir avançant.