Membre de GT d'Editors

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Sabina Bianchi

Des de sempre m’ha agradat estar en contacte amb la naturalesa i aprendre d'ella. Sóc una persona amb múltiples interessos: he viscut en eco-aldees on he desenvolupat ,des de molt jove, la meva passió per les plantes, a més que per altres aspectes relacionats amb la sostenibilitat i les relacions sòcio-ambientals.

Primerament, adquirint i ampliant coneixements més aviat pràctics: he treballat de pagesa, en boscs comestibles, en jardins didàctics, he estat organitzant sortides de reconeixement botàniques i sobre tot m’ha agradat molt treballar amb les generacions més petites.

Posteriorment, he cursat mòduls de Fitoteràpia, Permacultura y Jardineria per fonamentar els meus coneixements. Actualment, estic cursant el grau de Biologia a la Universitat de Barcelona i segueixo desitjosa d'aprendre, col·laborar i transmetre. Per aquestes raons, i pel meu gran interès en la etnobotanica, fa poc temps (2018) m’he incorporat al Grup de Treball d'Editors de Flora Catalana, en el qual participo contribuint a publicar la revista Milfulles.

Roser Carol Casas
Marc Talavera Roma

És president del col·lectiu Aixercolant i impulsor de la jornada; doctor en Biologia, especialitzat en agroecologia, etnobotànica i comunicació científica.

Guillem Figueras Moreu
Ferran Obiols Galí

2010-2012 Llicenciat en Antropologia Social i Cultural a la UAB
1999-2005 Llicenciat en Filosofia a la UAB

Airy Gras Mas

Airy Gras Mas llicenciada en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Biodiversitat per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en Fitoteràpia per l'Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB) Universitat de Barcelona. Especialitzada en etnbotànica en territoris de llengua catalana, treballo com a investigadora predoctoral en el grup de recerca EtnoBioFic (http://www.etnobiofic.cat/) del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació i l'Institut Botànic de Barcelona (IBB-CSIC-ICUB). És important conservar el coneixement tradicional lligat a les plantes i donar-li el valor que es mereix, són les nostres arrels i això ens defineix com a persones i com a poble per seguir avançant.

Anna Maria Oliva Casas

Des de sempre la meva principal afició ha estat tot el relacionat amb la natura. Aquest interès em va portar estudiar la carrera de Biologia. En acabar-la el desig de saber-ne més em conduí a completar els meus estudis amb la confecció d’una tesi doctoral en Neurociències. Durant els anys d’elaboració de la tesi vaig estar vinculada amb el món de la docència: vaig impartir classes a la Universitat Autònoma de Barcelona i, més endavant, a la Universitat de Girona. Més enllà de la formació acadèmica he continuat formant-me en aquest camp participant en tota mena de sortides, ja siguin de patrimoni, de fauna, de botànica o d’etnobotànica. Dins aquest àmbit m'agradaria destacar que he portat a terme el guiatge de sortides de caire botànic i etnobotànic organitzades per diverses entitats i la meva tasca de monitoratge en el Museu de la Mediterrània Can Quintana (Torroella de Montgrí).

Des de fa uns anys també participo com a col·laboradora en les revistes Alberes i Gavarres, amb la redacció d’articles per a la secció de plantes i remeis. A mitjans de 2007 vaig establir contacte amb el projecte de la pàgina web www.floracatalana.net que em va despertar immediatament un gran interès. A partir de 2014 m’hi vaig implicar més directament formant part tot primer de la comissió encarregada de la formalització de l’associació i, posteriorment, de la junta escollida en l’assemblea del setembre de 2017.

Francesc Caralt Rafecas

Sóc una persona polifacètica, nascuda a El Vendrell l’any 1.969, amb una formació de doble cara: tècnica i científica. La cara tècnica es fonamenta amb la formació en Enginyeria T. De Telecomunicació (UPC, 1989-1994; homologada l’any 2016 a Grau en Enginyeria de Telecomunicació), i es complementa amb tres especialitzacions posteriors: Màster en Enginyeria del Software (UPC, 1994-1996), Màster en Producció Automatitzada i Robòtica (UPC, 1995-1997) i Màster Internacional en Software Lliure, especialitzat en Desenvolupament d’Apliacions (UOC, 2003-2005).

Pel que fa a la vessant científica, vaig començar cursant el primer cicle de la Llicenciatura de Ciències químiques (UNED, 1998-2001), poc després vaig cursar els estudis de Naturopatia (CENSANA, 2002-2006), especialitzant-me en teràpies cos-ment i, més endavant, completant el Bachelor of Sciences in Biology & Biochemistry, especialitzant-me en botànica (BIU, 2008-2013). Actualment estic cursant un programa de Doctorat en Bioinformàtica i Biologia Comutacional (BIU) que aconsegueix integrar la meva formació científica amb la tècnica.

Laboralment, he treballat com a pagès, jardiner i donant classes de repàs mentre estudiava. He estat professor universitari (Escola Universiària Santa Maria del Mar, adscrita a la URV), impartint assignatures d’informàtica, des de l’any 1997 al 2002. A partir de l’any 1993 i fins l’actualitat estic treballant al Consell Comarcal del Baix Penedès ocupant, actualment, el càrrec de Cap del Departament de Tecnologia i Manteniment. Per la tasca realitzada durant 25 anys al meu lloc de treball, em concedeixen el premi al Reconeixement Per la meva Trajectòria Professional al Congrés LocalTIC de l’any 2018.

He col·laborat en activitats sense ànim de lucre; com a director de tres esbarts dansaires des de l’any 1989 al 1999, participant en un projecte Europeu per a la recerca en la producció de Bonsai de qualitat, i durant els últims anys a Flora Catalana. En aquesta última associació, des de setembre de 2017, ocupo el càrrec de President.

Sóc coautor de la primera edició del llibre “Labview, programación gráfica para el control de instrumentación” (capítol 11) i del llibre “Flora Medicinal del Penedès. Plantes remeires de camps, vinyes i marges”.

Natacha Filippi

La meva formació acadèmica en història i la meva passió per la flora i el medi ambient em van portar, fa uns quants anys, cap a l’etnobotànica.

Després d’una formació universitària a París, vaig redactar la meva tesi doctoral en Història de l’Imperialisme, a la Universitat d’Oxford, sobre el rol de les presons i la resistència dels presos a Sud-àfrica sota el règim de l’apartheid. El 2014, a l’acabar el doctorat, vaig començar a treballar amb temes d’etnobotànica a Catalunya, ajudant a la creació de l’Associació Els Corremarges. Paral·lelament a les meves altres activitats professionals, amb Els Corremarges he estat participant en la recol·lecció d’herbes espontànies comestibles per a restaurants, la dinamització de tallers de cuina silvestre i de passejades etnobotàniques, l’assessorament a entitats públiques i l’inici d’una investigació històrica i etnobotànica a la Vall del Corb.

He escrit i traduït llibres i articles, tant sobre la història del colonialisme i la violència institucional, com sobre la ‘revolució verda’ i la transmissió de coneixements al voltant de les plantes. Des de 2017, col·laboro amb Flora Catalana, en el grup de treball d’editors de la revista Milfulles.