Visita a l’Hort Pla i Armengol

Títol de la notícia
Visita a l’Hort Pla i Armengol
Data de la notícia
04/12/2022
Notícia

El 13 de novembre vam tenir unes òptimes condicions per a la visita a l’Hort Pla i Armengol: temperatura agradable, cel clar i bona companyia. Ens vam trobar a les portes del recinte, on ens va rebre en José María, que ens va fer de guia per aquests horts que coneix tan bé. Es tracta d’un hort municipal comunitari ecològic i autogestionat, amb més de 100 usuaris, que s’organitzen en diverses comissions: comunicació, pedagògica, tècnica, del compost…,

El terreny és prou extens per permetre tenir zones dedicades a diferents sistemes de conreu: parades en crestall, policultius, hügelkultur (cultiu sobre llits de troncs), cultiu tradicional, parcel·les en guaret. Hem pogut aprendre les característiques principals de tots ells, al mateix temps que anàvem veient les plantes que estan cultivant: faves, cols, espinacs, escaroles, calçots, pebrots… Ens han sorprès algunes espècies, com les carabasseres d’esponja i els espinacs malabars. També ens hem fixat en les plantes aromàtiques, com la tarongina o la sàlvia romana. Hem vist com es fa anar una fanga, per airejar la terra, i com feinegen els usuaris fent diferents tasques.

Certament, tot s’aprofita en aquest hort. Als espais dels marges fan créixer plantes espontànies i miren de promoure el seu ús a la cuina. Amb la biomassa generada a l’hort, més la que els porten de Parcs i Jardins, generen el seu propi compost. A més, la major part del que conreen prové del seu banc de llavors i planters; només adquireixen a fora el que és estrictament necessari.

Un cop acabada la visita, ens hem assegut sota un lledoner i hem gaudit d'una bona conversa, tot recuperant forces amb un petit aperitiu.

Aquí teniu l’enllaç al web de l’hort: hortplaiarmengol.org

Grups de treball