Num8.-La iniciativa catalana per a l'Earth Biogenome Project

Títol
La iniciativa catalana per a l'Earth Biogenome Project
Data publicació
08/05/2023
Número revista
8
Descarregar article

  Conèixer la biodiversitat que ens envolta és fonamental per a afrontar les conseqüències de l’actual crisi climàtica i la pèrdua continuada d’hàbitats. Davant d’aquest escenari, es fa palesa la necessitat d’actuar i preservar els ecosistemes del nostre entorn, i també, tota la biodiversitat que acullen. Una de les maneres més eficaces de conèixer en profunditat les espècies que viuen al nostre planeta és a través de l’estudi del seu genoma.

  Els avenços en el desenvolupament d’eines que permeten llegir amb gran fidelitat la seqüència d’ADN d’un organisme han estat claus per a plantejar grans iniciatives globals com l’Earth Biogenome Project (EBP), o alguns dels seus projectes afiliats, com la Iniciativa Catalana per a l’EBP, entre d’altres. Aquests consorcis neixen amb l’objectiu de generar una gran biblioteca digital de genomes de referència en organismes eucariòtics2, que estigui a l’abast de la comunitat científica i al servei de la societat.

  La Iniciativa Catalana per a l’EBP (CBP) tindrà, aleshores, un paper fonamental com a contribució a l’estudi i la catalogació del genoma d’espècies d’interès distribuïdes al llarg de la conca mediterrània, en els territoris de parla i cultura catalanes. 

   

   

  Secció
  Etiquetes
  Maquetació de l'article