Membre de comunicació

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Mertxe Pamplona
Ana Velasco
Elena Fernández Esteban

Després d’estudiar un batxillerat científic, la universitat i la carrera professional em van allunyar d’aquest àmbit. Des de la primavera del 2016, les activitats del Grup Local del Moianès m’ajuden a aproximar-m’hi de nou, en un equip molt divers i on totes les aportacions són benvingudes.

La natura em carrega d’energia i el món botànic em sorprèn i em commou cada dia per la seva diversitat, les seves enginyoses estratègies de supervivència i també la seva bellesa estètica.

Col·laboro en les tasques de comunicació per ajudar en allò que puc a l’Associació Flora Catalana, perquè difondre el coneixement botànic sobre el nostre entorn i estar-hi en contacte crec que ens ajuda a ser millors persones.

I per aprendre’n... sempre hi som a temps!

Laia Farriols Solà

Vaig estudiar Magisteri i ja fa molts anys que sóc mestra. M'agrada la meva feina, tinc la sort d'acompanyar els nens i les nenes en el seu camí per fer-se grans.

També vaig estudiar la carrera d'Història amb molt de gust.

Sóc una persona inquieta, m'agrada la fotografia, escriure i pintar.

La natura és una font de vida i bellesa que estimo.

Les flors que tant m'agraden, són, per a mi, força i delicadesa. La seva presència, els seus colors, les olors i la seva manera peculiar de ser, em donen alegria i em recorden sempre el temps efímer que cal viure.

Estic molt contenta d'haver trobat l'Associació Flora Catalana. Desitjo que la meva col·laboració serveixi per compartir nous coneixements i més moments agradables amb la colla que som, entre les plantes i en els racons, tan bonics, que envolten Castellterçol i altres llocs del Moianès.

Francesc Caralt Rafecas

Sóc una persona polifacètica, nascuda a El Vendrell l’any 1.969, amb una formació de doble cara: tècnica i científica. La cara tècnica es fonamenta amb la formació en Enginyeria T. De Telecomunicació (UPC, 1989-1994; homologada l’any 2016 a Grau en Enginyeria de Telecomunicació), i es complementa amb tres especialitzacions posteriors: Màster en Enginyeria del Software (UPC, 1994-1996), Màster en Producció Automatitzada i Robòtica (UPC, 1995-1997) i Màster Internacional en Software Lliure, especialitzat en Desenvolupament d’Apliacions (UOC, 2003-2005).

Pel que fa a la vessant científica, vaig començar cursant el primer cicle de la Llicenciatura de Ciències químiques (UNED, 1998-2001), poc després vaig cursar els estudis de Naturopatia (CENSANA, 2002-2006), especialitzant-me en teràpies cos-ment i, més endavant, completant el Bachelor of Sciences in Biology & Biochemistry, especialitzant-me en botànica (BIU, 2008-2013). Actualment estic cursant un programa de Doctorat en Bioinformàtica i Biologia Comutacional (BIU) que aconsegueix integrar la meva formació científica amb la tècnica.

Laboralment, he treballat com a pagès, jardiner i donant classes de repàs mentre estudiava. He estat professor universitari (Escola Universiària Santa Maria del Mar, adscrita a la URV), impartint assignatures d’informàtica, des de l’any 1997 al 2002. A partir de l’any 1993 i fins l’actualitat estic treballant al Consell Comarcal del Baix Penedès ocupant, actualment, el càrrec de Cap del Departament de Tecnologia i Manteniment. Per la tasca realitzada durant 25 anys al meu lloc de treball, em concedeixen el premi al Reconeixement Per la meva Trajectòria Professional al Congrés LocalTIC de l’any 2018.

He col·laborat en activitats sense ànim de lucre; com a director de tres esbarts dansaires des de l’any 1989 al 1999, participant en un projecte Europeu per a la recerca en la producció de Bonsai de qualitat, i durant els últims anys a Flora Catalana. En aquesta última associació, des de setembre de 2017, ocupo el càrrec de President.

Sóc coautor de la primera edició del llibre “Labview, programación gráfica para el control de instrumentación” (capítol 11) i del llibre “Flora Medicinal del Penedès. Plantes remeires de camps, vinyes i marges”.