l'Associació Flora Catalana

FloraCatalana és una associació, sense ànim de lucre, que organitza el treball voluntari de persones que estimen la natura, amb la finalitat de recollir informació, tant de caire botànic com etnobotànic, relacionada amb la flora de Catalunya i la cultura que, històricament, s’ha desenvolupat al seu voltant. L’objectiu d’aquest recull és d'acabar fent una labor social de difusió i conscienciació. Els canals actuals de difusió de l’associació són els següents:

  • La web de l’associació (www.floracatalana.net), que actualment rep al voltant d’uns set milions de visites anuals i que conté una extensa galeria d'imatges obtingudes amb tècniques de fotografia de camp i laboratori. El catàleg de plantes vasculars que ofereix aquesta web ha esdevingut un referent tant per al món universitari com per als aficionats al món de les plantes.
  • Les sortides, exposicions i formacions organitzades pels grups locals que FloraCatalana té dispersos arreu del territori català. En aquests canals, i amb la doble finalitat de potenciar la voluntat pedagògica de l’associació i de cohesionar els col·lectius vinculats al món vegetal, s’ha decidit afegir- n’hi un tercer: l’edició d’una revista digital que es vol difondre per tot el territori català.

Aquesta revista, de contingut principalment etnobotànic, té com a voluntat expressa la de reunir, en una sola publicació, articles procedents del món acadèmic, del món associatiu, dels remeiers i fitoterapeutes, i també articles que exposin tradicions i creences procedents de la cultura popular. Una tasca que, tot i presentar-se difícil, es pretén conciliar garantint el rigor de tot allò que es publiqui, fent ús d’un estil clarament divulgatiu.

La revista, es complimentarà amb seccions de botànica, cultiu, història de la botànica i etnobotànica, recursos i eines, itineraris, activitats per a escoles, etc. Pretenem reunir un ampli grup d’especialistes que ens aportin el seu coneixement alhora que els facilitarem un canal d’expressió i publicació d’àmplia dispersió que creiem que serà del seu interès. És per això que et convidem a formar part d’aquest engrescador projecte, que pretén canalitzar un ampli espectre d’informació relacionada amb el món de les plantes, podent-hi participar com a redactor, revisor o corrector.

FLORA CATALANA
Botànica i etnobotànica de la nostra terra
ESTRUCTURA I ORGANITZACIÓ
Així funciona la nostra associació
GRUPS LOCALS
Flora Catalana al territori
GRUPS DE TREBALL
L'impuls dels nostres projectes
COM ASSOCIAR-SE
Fer-te soci de Flora Catalana
COM CITAR-NOS
Per aquells que utilitzen el nostre material
CRÈDITS I AGRAÏMENTS
L'Equip humà de Flora Catalana