Flora Catalana és una associació, sense ànim de lucre, que organitza el treball voluntari de persones que estimen la natura, amb la finalitat de recollir informació, tant de caire botànic com etnobotànic, relacionada amb la flora de Catalunya i la cultura que, històricament, s’ha desenvolupat al seu voltant.
L’associació s’organitza en grups de treball que s’encarreguen de dur a terme els projectes de l’associació, i en grups locals, distribuïts per Catalunya, que duen a terme activitats i accions de divulgació en l’àmbit geogràfic que els correspon.
L’objectiu d’aquest recull d’informació, botànica i etnobotànica, és acabar fent-ne una labor social de difusió i conscienciació. Els canals actuals de difusió de l’associació són els següents:
- La web de l’associació (www.floracatalana.cat), que agrupa totes les eines i serveis que presta l’associació. Destaca el catàleg de plantes (www.floracatalana.cat/flora), que ha esdevingut un referent tant per al món universitari com per als aficionats al món de les plantes.
- Les sortides, exposicions i activitats formatives organitzades pels grups locals que Flora Catalana té dispersos arreu del territori català.
- La revista Milfulles. Aquesta revista, de contingut principalment etnobotànic, té com a voluntat expressa la de reunir, en una sola publicació, articles procedents del món acadèmic, del món associatiu, dels remeiers i fitoterapeutes, i també articles que exposin tradicions i creences procedents de la cultura popular. Una tasca que, tot i presentar-se difícil, es pretén acomplir garantint el rigor de tot allò que es publiqui fent ús d’un estil clarament divulgatiu.
- Les activitats de formació presencial que organitza l’associació.
Fer-se soci de Flora Catalana
L'accés per a socis i gestors
Estructura i organització de l'Associació