Itineraris d'interès botànic i/o etnobotànic

Als que ens agrada la natura quan més gaudim és quan fem una passejada, una bona passejada; ja sigui per boscos, platges, planes o muntanyes, qualsevol lloc és bo. Si ets com nosaltres i a més de passejar et mou el gust per aprendre coneixent el que t’envolta, és llavors on Flora Catalana t’hi pot ajudar. En aquest sentit l’associació promou la definició d’uns itineraris al llarg del territori i que porten a terme els Grups Locals. Es tracta de recorreguts que es prospecten, una o vàries vegades l’any, i dels que es recull informació sobre les plantes de la zona fent-ne una llista amb les coordenades, les imatges i els hàbitats. Però no només es vol recollir informació merament botànica sinó que es pretén donar informació de caire etnobotànic a l’hora que també continguin elements del patrimoni cultural com poden ser masos, barraques, fonts, etc.

D’aquests itineraris en trobareu de dos tipus. Els que anomenem lliures que correspondrien a recorreguts que s’han anat fent per part dels Grups Locals de l’associació al llarg dels anys i contenen la informació recollida en aquell moment. A partir d’un moment es va creure interessant ampliar les dades que es recollien en fer l’itinerari i es van establir les línies que marquen el segon tipus d’itineraris, els que anomenem metòdics.

Per tal de facilitar a les persones que vulguin fer un determinat itinerari tinguin el major nombre d’indicacions possibles s’ha previst la recollida d’un major nombre de informació sobre el recorregut. Així no només es recull el llistat de plantes sinó que es geolocalitzen en un mapa a l’hora que se’n seleccionen algunes que destaquen per la seva distribució o pels usos que pugui tenir, per exemple. També inclouen una mapa amb els elements de patrimoni cultural destacats de la zona.

En aquesta part de l’aplicació podreu trobar els recorreguts fets fins aquest moment i fer cerques per nom de l’itinerari o bé per província. Una vegada dins l’itinerari trobareu tota la informació corresponent: la descripció, el llistat de totes les plantes amb les seves coordenades i la seva localització sobre el mapa, les plantes destacades i els hàbitats del recorregut. A la pestanya de descàrregues us podreu descarregar-vos el recorregut, ja només us faltarà anar-hi!

ITINERARIS
Col·lecció d'itineraris de Flora Catalana
GRUP DE TREBALL
Grup de treball d'Itineraris
EQUIP HUMÀ
Les persones que ho fan possible
MilfullesPlanta