GT de comunicació

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
NOU: Calendari d'activitats de Flora Catalana

Recentment s'ha incorporat a la web de Flora Catalana (http://wwww.floracatalana.cat) una nova eina de comunicació: EL CALENDARI D'ACTIVITATS. Aquesta eina permet veure en un sol calendari totes les activitats centralitzades i les de tots els grups locals. L'eina permet que l'usuari pugui visualitzar el calendari d'activitats d'un grup local concret o de tots alhora, i fins i tot superposar les activitats diferents de més d'un grup local a la vegada escollint-los.

Podeu accedir al calendari d'activitats, accedint al menú "COMUNICACIONS", opció "Calendari d'activitats" de la web de Flora Catalana (http://www.floracatalana.cat). Creiem que serà una eina molt útil per a totes aquelles persones que segui la nostra activitat.

Per accedir directament al calendari: 
http://www.floracatalana.cat/drupal843/comunicacions/activitats/calendari

Taller d’etnobotànica remeiera · Plantes silvestres medicinals

El Grup Local del Pla de l'Estany, organitza una xerrada etnobotànica remeiera que porta per títol :PLANTES SILVESTRES REMEIERES impartida pel nostre company i remeier Joan Puig, on parlarà de remeis pels refredat, mal de coll i d'altres símptomes que ens acompanyen a l'hivern. Tindrà lloc al centre cívic de Porqueres a les 17h, amb una durada de 2 hores.

Aquesta es una activitat inclosa al programari de la exposició "Plantes Silvestres" que organitza el Centre Cívic de Porqueres

Conferència. Espècies silvestres comestibles: passat, present i futur.

El Grup Local del Pla de l'Estany, us convida a la conferència a càrrec de Marc Talavera, Dr. en Biologia i president del col·lectiu Eixarcolant, que analitzarà l'evolució, al llarg dels temps, dels usos gastronòmics atorgats a les especies silvestres.

Aquesta és una activitat inclosa al programari de l'exposició "Plantes Silvestres" que organitza el Centre Cívic de Porqueres

Sortida: Caducifolis del Montnegre

Passejada que té com a punt d’inici Sant Martí del Montnegre i que discorrerà per castanyedes, rouredes i fagedes, coneixent les zones més elevades del Montnegre passant pel coll de Basses i Santa Maria del Montnegre. L’itinerari ens permetrà conèixer paisatges poc freqüents del Montnegre tot gaudint dels colors de tardor.

ÉS NECESSÀRIA INSCRIPCIÓ PRÈVIA a l’adreça: maresme.floracatalana@gmail.com posant nom, cognoms, telèfon i adreça electrònica.

LLoc de trobada: a les 8:50 h. als cines de St. Celoni (OCINE), o a les 9:30 h. a l'parcament de St. Martí de Montnegre  (accés des de St. Celoni)

Taller de micologia: iniciació al coneixement des bolets

Objectiu del taller: conèixer el mon dels bolets. Veurem què és un bolet? Com classificar-los i els grans grups. A les sesions teoricoprèctiques hi haurà bolets.

El dia de la sortida agafarem els bolets que trobem, i desprès els classificarem entre tots.

  • Taller de tres sessions: dues teòrico­pràctiques de 1h 30 min i una sortida a Collserola realitzat per en Josep Soler.
  • 8 i 15 de novembre: Les sessions teòrico­pràctiques es duran a terme a l'Aula Ambiental "El Bosc Turull" Passeig de Turull, 2, 08023 Barcelona. De 18 a 19:30h.
  • 16 de novembre: La sortida es farà al Parc Natural de Collserola (horari i lloc de trobada per concretar el dia abans en el taller).

Activitat gratuïta.

Cal inscripció prèvia omplint aquest formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSiIiTdmO8WJecc1br0gy5lKVL7zeW0shuujcQzA5RnvM9_Q/viewform

Sortida de recerca al massís de la Mare de Deu del Mont

El grup local del Pla de l'Estany va organitzar una sortida de recerca al massís de la Mare de Deu del Mont. Van observar plantes típiques de jonceda, així com boscos mixtes de pi roig, castanys i caducifolis, alzinars de mitja muntanya i fagedes al tram més alt de la ruta. El grup de 14 persones va poder diferenciar sobre el terreny diferents peus del genere Acers i alguns híbrids d'aquesta espècie.

Passejada al voltant de l'església de Mata

El grup local de Flora Catalana del Pla de L'Estany va realitzar el passat dissabte dia 5 de Setembre una passejada al voltant de l'església de Mata, a Porqueres, i els horts municipals que té l'Ajuntament molt a prop. Varen donar a conèixer els usos tradicionals, tant medicinals com gastronòmics d'unes 30 plantes representatives de la nostra comarca.

Durant les 2h que va durar l'activitat, les més de 60 persones que van assistir al passeig es van mostrar molt interessades en aquests coneixements que no volem que es perdin.

Inauguració de l'exposició "Fulles. Un món extraordinari"

El Grup Local del Baix Ter us convida a la inauguració de la nova exposició que han preparat aquesta temporada: "Fulles. Un món extraordinari". Aquesta inauguració tindrà lloc al Castell-Palau de la Bisbal d'Empordà, el dia 8 de novembre a les 20:00 h.

Us hi esperem, no us ho perdeu!

Vegeu tota la informació de l'exposició a: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/2234

Exposició de fruits "Plantes viatgeres"

El grup del Pla de l'Estany us convida a l'exposició de fruits, titulada "Plantes viatgeres", que organitza a la Biblioteca "Carles Fontserè" de Porqueres, dels dies 5 de novembre fins el 2 de desembre.

Vegeu invitació adjunta.

Taller d’estudi i determinació de plantes (03/11//2019)

A continuació de la sortida botànica (veure activitat anterior del mateix dia), seguirem repassant la morfologia de la flor, observarem amb la lupa binocular els detalls d’algunes de les plantes silvestres trobades a la sortida feta a primera hora i les determinarem.