GT de comunicació

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Presentació del GL del Vallès de Flora Catalana

Aquest dissabte el grup local del Vallès ha iniciat les seves activitats, amb un itinerari etnobotànic que ens ha portat des del Marquet de les Roques a la Vall d’Horta (Sant Llorenç Savall), fins a Puig Gavatx. La idea era veure en floració la Scilla autumnalis, que es pot trobar a les carenes d’aquesta zona, i a l’anar baixant de nou cap al Marquet, entretenir-se en les plantes que s’anessin trobant en els tres ambients que es travessaven (rocalla, alzinar i zona en recuperació després de l’incendi del 2003). En el grup hi havia jardiners, naturalistes apassionats i amants de la flora en general. Tots vam sortir guanyant de les explicacions dels altres. Va ser molt enriquidor. Al final vam haver d’apressar el pas perquè a les 12h havíem de ser a la casa de cultura de Sant Llorenç Savall per a la presentació de l’entitat per part de la Junta Directiva i dels promotors del grup. La sensació va ser molt bona i ens vam quedar amb ganes de fer més activitats en els propers mesos!

Gràcies a les persones que van fer les fotos (http://www.floracatalana.cat/drupal843/glvalles/imatges), es pot consultar també la llista de les plantes presents a l’itinerari i el cartell de la presentació amb la Scilla autumnalis de fons.

Laia Farriols Solà

Vaig estudiar Magisteri i ja fa molts anys que sóc mestra. M'agrada la meva feina, tinc la sort d'acompanyar els nens i les nenes en el seu camí per fer-se grans.

També vaig estudiar la carrera d'Història amb molt de gust.

Sóc una persona inquieta, m'agrada la fotografia, escriure i pintar.

La natura és una font de vida i bellesa que estimo.

Les flors que tant m'agraden, són, per a mi, força i delicadesa. La seva presència, els seus colors, les olors i la seva manera peculiar de ser, em donen alegria i em recorden sempre el temps efímer que cal viure.

Estic molt contenta d'haver trobat l'Associació Flora Catalana. Desitjo que la meva col·laboració serveixi per compartir nous coneixements i més moments agradables amb la colla que som, entre les plantes i en els racons, tan bonics, que envolten Castellterçol i altres llocs del Moianès.

Inauguració de l'Exposició "Fruits i llavors, font de vida"

Des de fa molt temps els membres del Grup Baix Ter han anat fent, de mica en mica, una tasca laboriosa de recollida i classificació de diferents tipus de fruits i llavors amb la intenció de fer-ne una mostra. Tot aquest treball es concretarà en una exposició que tindrà lloc del 28 de setembre al 22 d’octubre d’enguany a la capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí. L'horari de visita serà de 11:00h a 14:00h i de 16:30h a 20:00h (diumenge i dimarts tancat).

Esteu tots convidats a la inauguració que tindrà lloc el divendres, 28 de setembre, a les 20:00 hores.

Us hi esperem!

Sortida botànica a la font de les Tàpies (Calders)

Anirem amb cotxe per carretera cap a Manresa, per Moià, Calders..., fins poc després del km 11. Agafarem el camí de terra que surt a la dreta i aparcarem una mica després. El camí de terra és apte per a qualsevol tipus de cotxe. Passejarem fins arribar a la font de les Tàpies.

Iniciarem la tornada a les 13:30 h aprox.

Nota: cal portar roba i calçat còmode, gorra o barret, aigua i crema de protecció solar. També es recomana no portar mascotes. Els menors han d'anar acompanyats d'un adult.

LA SORTIDA ÉS PER PROPI COMPTE I RISC

Exposició: Fruits i llavors, font de vida

Des de fa molt temps els membres del Grup Baix Ter han anat fent, de mica en mica, una tasca laboriosa de recollida i classificació de diferents tipus de fruits i llavors amb la intenció de fer-ne una mostra. Tot aquest treball es concretarà en una exposició que tindrà lloc del 28 de setembre al 22 d’octubre d’enguany a la capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí.

Us hi esperem!
 

L'horari de visita és de 11:00h a 14:00h i de 16:30h a 20:00h (diumenge i dimarts tancat).

Aquest grup local ja té experiència en fer exposicions, podeu veure les que fins ara han dut a terme fent clic al botó "exposicions" de la web del grup local: http://www.floracatalana.cat/baixter.

Val la pena ressaltar-ne l'exposició de gimnospermes, per la seva qualitat, de la qual podeu veure'n un vídeo també a la web del Grup Local del Baix Ter: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/763.

La inauguració de l’exposició serà el divendres, dia 28 de setembre, a les 20:00 h., a la capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí  (http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/780).

La intenció de Flora Catalana, és que aquest tipus d’exposicions puguin ser aprofitades per altres grups locals. Hi ha molta feina a preparar-les i aquesta feina pot ser aprofitada per altres grups locals per exposar-la a escoles, biblioteques o altres locals públics.

Hi esteu tots convidats!

Us hi esperem!

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana.

Ja som 600

Benvolguts/benvolgudes,

A FLORA CATALANA, EN MENYS D’UN ANY HEM DUPLICAT EL NÚMERO DE SOCIS
ESTEM CONTENTS PERQUÈ JA SOM SIS-CENTS

 

Gràcies a totes les persones que han fet possible aquesta fita i, sobretot, el nostre agraïment a tots els nostres socis que al confiar en la nostra associació li donen sentit i l’ajuden a créixer.

Flora Catalana, SOM TOTS!

 

Per als que encara no sigueu socis, convidar-vos a formar part d’aquesta gran família. SER SOCI DE FLORA CATALANA NO COMPORTA CAP QUOTA NI OBLIGACIÓ, però sent-ho estareu permanentment informats de les nostres activitats i podreu participar gratuïtament en qualsevol d’elles, com també podreu participar, si ho desitgeu, en alguns dels nostres grups de treball o grups locals, si us interessa. És una bona manera d’accedir plegats al coneixement de les plantes.

Estem contents perquè augmentar el número de socis comporta augmentar el nostre pes social, la qual cosa ens permet tenir més facilitats per accedir a certes ajudes econòmiques i a disposar de més col·laboradors per poder tirar endavant projectes com la nostra web, la revista Milfulles, el glossari, itineraris, etc ... És pet això que t’animem a unir-te a Flora Catalana i gaudir compartint tot allò que fem.

Fes-te soci: http://www.floracatalana.cat/drupal843/associacio/associarse

 

Viu, gaudeix i aprèn amb la nostra flora

 

Gràcies a tots!

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana.

Sortida botànica a la riera de Sant Quirze i determinació d’algunes plantes.

El diumenge 9 de setembre, membres de Flora Catalana -Moianès- vam fer una passejada per la riera de Sant Quirze, al costat mateix de Castellterçol. Caminant per allà, vam fer una bona observació de les plantes arrelades al lloc. Vam tocar i mirar tiges, fulles i flors; vam olorar algunes plantes aromàtiques com el romaní, la menta o la sajolida, i vam fer fotos interessants. També vam menjar algunes móres del temps i vam escoltar uns quants abellerols de colors que ja es preparaven per emigrar. Tots vam gaudir una estona d'aprenentatge i de conversa a l'aire lliure.

Tot seguit vam fer un treball de determinació a la Sala de Lectura, espai cedit per l’Ajuntament de Castellterçol. Encara que no vam trobar cap planta “excepcional”, destacarem les de la família de les labiades que després vam treballar al taller. Tot observant els caràcters de les plantes escollides amb una lupa binocular i amb ajuda de les claus dicotòmiques, les respostes successives van permetre la determinació de Satureja vulgaris, Satureja montana, Lycopus europaeus i Mentha aquatica

Publicació de la web del Grup Local del Vallès

Ens plau informar-vos que recentment hem publicat la web del Grup Local del Vallès de Flora Catalana. Aquesta web s'integra en la web nova de l'associació aprofitant-ne tots els recursos i alhora la complementa. A Flora Catalana estem fent un esforç per modernitzar les nostres plataformes web i posar eines útils i pràctiques a disposició de tots aquells a qui els agraden les plantes. La web del grup local serà una eina molt útil per facilitar la comunicació entre el grup local i els seus membres.

http://www.floracatalana.cat/valles

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana.

Nou grup local de Flora Catalana: GL del Vallès

Ens plau informar-vos que un grup de socis de Flora Catalana residents a les comarques del Vallès, amb força empenta i il·lusió, han pres la inciativa de formar un nou grup local al Vallès. Aquest grup s'anomena Grup Local del Vallès i inclou la comarca del Vallès Occidental i part de la Comarca del Vallès Oriental (els detalls els podeu consultar a la web d'aquest nou grup (http://www.floracatalana.cat/valles).

Aquest grup proposa un parell d'activitats per al dissabte dia 22 de setembre, consistents en una passejada entnobotànica guiada per persones del grup que coneixen bé la flora local (http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/697). Després de la passejada tindrà lloc la presentació de l'associació i d'aquest nou grup local, amb la finalitat que tots els assistents coneguin el projecte i hi puguin participar si ho desitgen (http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/698).

Us animem a venir i a participar-hi. Si viviu en aquesta zona, és la vostra oportunitat per assistir, participar o col·laborar en les activitas d'aquest grup local de Flora Catalana.

         ENTRE TOTS FEM FLORA CATALANA, EN BENEFICI DE TOTHOM.

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana.

Presentació oficial del Grup Local del Vallès

Després de la passejada etnobotànica (veure activitat anterior: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/697), ens trobarem a la Casa de Cultura de Sant Llorenç Savall per a la presentació oficial del Grup del Vallès de Flora Catalana. La intenció és que aquesta sigui una trobada que funcioni com a punt de partida per a la incorporació de persones interessades en el camp botànic, etnobotànic i cultural al Vallès.