Descoberta al Moianès: Briòfits (molses) & Lliris de neu (Galanthus nivalis) el 3 de febrer de 2019

Títol de la notícia
Descoberta al Moianès: Briòfits (molses) & Lliris de neu (Galanthus nivalis) el 3 de febrer de 2019
Data de la notícia
23/1/2019
Notícia

El Grup de Treball de Briòfits i el Grup Local del Moianès estem preparant una sortida doblement interessant a la qual us convidem.

Pel que fa als briòfits, en César Pedrocchi i en Miquel Jover del GT Briòfits han preparat un recorregut per la riba del Torrent del Gai i ens il·lustraran sobre les espècies de molses i hepàtiques que creixen en aquest entorn. El mateix matí podrem observar les poblacions de Galanthus nivalis localitzades a les ribes del torrent i els prats propers.

S’ha triat aquesta data per intentar que la sortida coincideixi amb el moment de màxima floració dels lliris de neu. Si s’aconsegueix, promet ser una visió espectacular. Esperem que la climatologia ens sigui favorable i que els puguem veure en tota la seva esplendor.

L’altitud i el relleu del Moianès permeten la vida de força espècies de plantes que s’espera trobar més aviat cap al Prepirineu que en territoris relativament propers a la Costa Central. Serà una nova oportunitat per fruir de la natura de la comarca!

La sortida és oberta a tothom, però per minimitzar l’impacte a la població de lliris de neu organitzarem grups petits per a visitar-los. Per tant, no serà necessària la inscripció prèvia com indicàvem a l’anterior notícia del mes de desembre.

Vegeu els detalls de la activitat a: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/1375

Us hi esperem!

Grups locals
Grups de treball