Mercè Serra Valls

SerraMerceFotoPerfil
Cognoms, Nom
Serra Valls, Mercè
Inicials
MSV
Descripció personal

Nascuda l’any 1977 a La Segarra, vaig obtenir el Graduat Superior de Disseny Gràfic a Elisava (UPF). I el certificat en Tècnic Superior en Arts Aplicades i Oficis Artístics a La Llotja de Barcelona. Amplio estudis amb diferents cursos i monogràfics d’il·lustració, disseny i gravat a Domestika, Escola d’Art de Manresa, Escola Massana, Centre d’Art i Natura de Farrera, ...

Dissenyadora gràfica, amb el meu propi estudi des del 2007, ARSBLANC. M’especialitzo en projectes de disseny sostenible amb valor ecològic i social.

Paral·lelament creix en mi l’interès en la botànica i la passió per les plantes medicinals, la recol·lecció esdevé habitual i creo un jardí d’aromàtiques on puc observar els cicles de les plantes. També em formo, tant com autodidacta, preguntant a la “gent sàvia” dels pobles com amb cursos reglats relacionats amb aquest fascinant món, entre d’altres el Certificat en Disseny de Permacultura i Curs de preparats i remeis casolans amb plantes útils. El 2012, creo OLIEU, amb producció i venda de productes ecocosmètics i medicinals naturals. Actualment compagino la meva feina de dissenyadora amb la divulgació etnobotànica amb cursos i tallers de plantes remeieres, farmaciola natural, higiene personal, cosmètica natural i sabons artesans. El 2017 participo en el programa JA T’HO FARÀS de TV3.

Pel que fa a la trajectòria artística, dels darrers anys participo i realitzo: El 2012 a Visuals a Manresa amb Llavors, lletres, aigües. Del 2011 al 2013, l’Herbari Blanc (gravat), itinerant. El 2016 il·lustro el conte: L’ombra de la Clara i el 2017 realitzo el muntatge expositiu itinerant “Cuentos como espejos” per la Biblioteka d’Ermua (Euskadi) que rep el sello del Consejo de Cooperación Bibliotecaria, premi estatal. Del 2016 -2018 AltresNatures (gravat i fotogravat) itinerant, entre altres llocs s’exposa al Museu de les Trementinaires de Tuixent i el Museu de les Guilleries de Sant Hilari de Sacalm. El 2018 Itinerància a CASiS (Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat - El Forn de la Calç)

Des del 2003 també realitzo exposicions individuals, en sales d’exposicions, museus i altres espais de Sant Pol de Mar, Barcelona, Guissona, Cervera, Tàrrega, Encamp (Andorra), Solsona, Barcelona, Tortosa, Badalona, Tremp, Vic, Igualada, Sant Celoni ... entre altres poblacions.

La meva obra artística s’impregna d’aquesta passió per les plantes i utilitzo els elements naturals del meu entorn per la creació artística, amb resultats i eines més properes a la il·lustració. Sorgeix un nou llenguatge per expressar el meu imaginari fantàstic mitjançant una anàlisi minuciosa dels processos naturals, les seves formes i qualitats. Com a nous paisatges impossibles o escenaris possibles per una mena de documentació fantàstica.

ARSBLANC http://arsblanc.net
OLIEU: http://olieu.blogspot.com @oolieu (instagram i facebook)
TRAJECTÒRIA ARTÍSTICA: http://arsblanc.blogspot.com @arsblanc (instagram)
JA T’HO FARÀS de TV3. http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/ja-tho-faras/cosmetica-natural/video/5672738/

Grups de treball
Estat
Actiu