Activitat d'identificació, seguiment i control de flora invasora al Parc Natural de Collserola

Títol de la notícia
Activitat d'identificació, seguiment i control de flora invasora al Parc Natural de Collserola
Data de la notícia
30/07/2022
Notícia

El dia 9 d'abril el GL del Barcelonès i B. Llobregat va organitzar una activitat d'identificació, seguiment i control d'espècies de flora exòtica invasora al Parc Natural de la Serra de Collserola, en col·laboració amb el Consorci del Parc.

Prèviament a l'inici de l'activitat, es va seguir un itinerari de reconeixement de la flora dels vessants solells de Collserola, des de l'estació de Peu del Funicular dels FGC fins al punt de trobada, a la carretera de les Aigües. En aquests vessants s'hi fan bàsicament ginestars i prats d'albellatge. Vam fer la pujada lentament, tot observant les plantes que anàvem descobrint.

Després, vam reunir-nos amb la persona del PN de Collserola, que ens va fer una introducció en la problemàtica de les invasores i el mètode de treball que segueixen. La nostra activitat es va centrar en l'heura del Cap (Senecio angulatus), considerada una planta exòtica invasora a Catalunya segons l'EXOCAT i una de les espècies objecte de control al Parc Natural de Collserola, on es troba naturalitzada. En primer lloc, vam identificar en un plànol els diferents focus de la planta, ens van mostrar les fitxes de seguiment que utilitza habitualment el Parc i els vam ajudar a emplenar-les, indicant la superfície aproximada dels diferents focus. A continuació, ens van mostrar com actuar sobre aquesta planta, vam agafar les eines del Consorci del PN de Collserola i vam podar selectivament aquesta planta, intentant actuar sobre el màxim d'extensió, per mirar de reduir la seva expansió.

Aquestes actuacions s'integraran en el programa per a l'erradicació flora exòtica invasora que està duent a terme el Consorci del PN Collserola, amb la col·laboració d'altres entitats i associacions ciutadanes. Nosaltres ja hi hem contribuït amb un petit gra de sorra.

Grups de treball