Grups de treball del Catàleg

Flora Catalana és una associació, sense ànim de lucre, que organitza el treball voluntari de persones que estimen la natura amb la finalitat de recollir informació, tant de caire botànic com etnobotànic, relacionada amb la flora de Catalunya i la cultura que, històricament, s’ha desenvolupat al seu voltant. L’objectiu d’aquest recull és acabar fent-ne una labor social de difusió i conscienciació. Els canals actuals de difusió de l’associació són els següents:

  • La Web de l’associació (www.floracatalana.net), que actualment rep al voltant d’uns set milions de visites anuals i que conté una extensa galeria d'imatges obtingudes amb tècniques de fotografia de camp i laboratori. El catàleg de plantes vasculars que ofereix aquesta web ha esdevingut un referent tant per al món universitari com per als aficionats al món de les plantes.
  • Les sortides, exposicions i formacions organitzades pels grups locals que Flora Catalana té dispersos arreu del territori català. A aquests canals, i amb la doble finalitat de potenciar la voluntat pedagògica de l’associació i de cohesionar els col·lectius vinculats al món vegetal, s’ha decidit afegir- n’hi un tercer: l’edició d’una revista digital que es vol difondre per tot el territori català.

Aquesta revista, de contingut principalment etnobotànic, té com a voluntat expressa la de reunir, en una sola publicació, articles procedents del món acadèmic, del món associatiu, dels remeiers i fitoterapeutes, i també articles que exposin tradicions i creences procedents de la cultura popular. Una tasca que, tot i presentar-se difícil, es pretén acomplir garantint el rigor de tot allò que es publiqui fent ús d’un estil clarament divulgatiu.

La revista, es complementarà amb seccions de botànica, cultiu, història de la botànica i etnobotànica, recursos i eines, itineraris, activitats per a escoles, etc. Per la qual cosa pretenem reunir un ampli grup d’especialistes que ens aportin el seu coneixement alhora que els facilitem un canal d’expressió i publicació d’àmplia difusió que creiem que serà del seu interès. És per això que et convidem a formar part d’aquest engrescador projecte, que pretén canalitzar un ampli espectre d’informació relacionada amb el món de les plantes, podent-hi participar com a redactor, revisor o corrector.

GT VASCULARS
Grup de Treball de Vasculars
GT BRIÒFITS
Grup de Treball de Briòfits
GT FOTOGRAFIA
Grup de Treball de Fotografia
GT DESENVOLUPAMENT
Grup de Treball de Desenvolupament
MilfullesPlanta