Presentació de la flora i el web de flora de Riells i Viabrea

Títol de la notícia
Presentació de la flora i el web de flora de Riells i Viabrea
Data de la notícia
12/01/2022
Notícia

El Grup Local Baix Montseny de Flora Catalana ha enllestit una primera fase en l’elaboració de la flora participativa del Riells i Viabrea. Consisteix bàsicament en l’elaboració d’un catàleg de 1.023 tàxons obtinguts a partir de 23.741 referències i la preparació d’un web que es pot consultar des del web de l’ajuntament de Riells i Viabrea, o a través de l’adreça http://flora.riellsiviabrea.cat/.

El web conté una fitxa sobre cada tàxon amb tres tipus d’informació. En primer lloc, inclou dades específiques del tàxon, com nom vulgar, taxonomia (família, gènere i espècie), descripció morfològica, ecologia, rang altitudinal, abundància al municipi i usos. En segon lloc, conté un mapa amb la distribució del tàxon segons sia present o no en cadascun dels 48 quadrats 1x1 km de la retícula UTM. I finalment, s’adjunten fotografies obtingudes pels membres del grup. A més, en cada fitxa hi ha l’enllaç a la fitxa de Flora Catalana del tàxon corresponent. El web també compta amb informació general del municipi (relleu, clima i flora i vegetació), explicació del projecte, dades sobre les sortides organitzades pel Grup Local Baix Montseny i una invitació a la participació.

De cara a donar conèixer el projecte i els resultats ja obtinguts, el divendres, 19 de novembre de 2021, es presentà el web al Casal del Poble de Riells i Viabrea amb la presència de l’alcalde i diversos regidors, i el dijous, 25 de novembre de 2021, s’exposà el projecte i el web de la flora de Riells i Viabrea a la X Trobada d’Estudiosos del Montseny, organitzada per les Diputacions de Barcelona i Girona i la Reserva de la Biosfera del Montseny. Les presentacions de la Trobada seran d’accés lliure properament i els textos complets de les comunicacions es publicaran més endavant.

Grups de treball