GL Pla de l'Estany

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Sortida a la Mare de Déu del Mont
Taller d’etnobotànica remeiera · Plantes silvestres medicinals

El Grup Local del Pla de l'Estany, organitza una xerrada etnobotànica remeiera que porta per títol :PLANTES SILVESTRES REMEIERES impartida pel nostre company i remeier Joan Puig, on parlarà de remeis pels refredat, mal de coll i d'altres símptomes que ens acompanyen a l'hivern. Tindrà lloc al centre cívic de Porqueres a les 17h, amb una durada de 2 hores.

Aquesta es una activitat inclosa al programari de la exposició "Plantes Silvestres" que organitza el Centre Cívic de Porqueres

Conferència. Espècies silvestres comestibles: passat, present i futur.

El Grup Local del Pla de l'Estany, us convida a la conferència a càrrec de Marc Talavera, Dr. en Biologia i president del col·lectiu Eixarcolant, que analitzarà l'evolució, al llarg dels temps, dels usos gastronòmics atorgats a les especies silvestres.

Aquesta és una activitat inclosa al programari de l'exposició "Plantes Silvestres" que organitza el Centre Cívic de Porqueres

Sortida de recerca al massís de la Mare de Deu del Mont

El grup local del Pla de l'Estany va organitzar una sortida de recerca al massís de la Mare de Deu del Mont. Van observar plantes típiques de jonceda, així com boscos mixtes de pi roig, castanys i caducifolis, alzinars de mitja muntanya i fagedes al tram més alt de la ruta. El grup de 14 persones va poder diferenciar sobre el terreny diferents peus del genere Acers i alguns híbrids d'aquesta espècie.

Passejada al voltant de l'església de Mata

El grup local de Flora Catalana del Pla de L'Estany va realitzar el passat dissabte dia 5 de Setembre una passejada al voltant de l'església de Mata, a Porqueres, i els horts municipals que té l'Ajuntament molt a prop. Varen donar a conèixer els usos tradicionals, tant medicinals com gastronòmics d'unes 30 plantes representatives de la nostra comarca.

Durant les 2h que va durar l'activitat, les més de 60 persones que van assistir al passeig es van mostrar molt interessades en aquests coneixements que no volem que es perdin.

Exposició de fruits "Plantes viatgeres"

El grup del Pla de l'Estany us convida a l'exposició de fruits, titulada "Plantes viatgeres", que organitza a la Biblioteca "Carles Fontserè" de Porqueres, dels dies 5 de novembre fins el 2 de desembre.

Vegeu invitació adjunta.

Sortida botànica a Sant Llorenç de Sous i Mare de Déu del Mont

Sortida a Sant Llorenç de Sous i Mare de Déu del Mont (Albanyà, Alt Empordà), passant pel castell de Falgars (Beuda, Garrotxa. L'objectiu es l'estudi de la flora dels boscos de la muntanya mitjana i dels prats de la zona culminal del Mont. Contrast entre la vegetació dels vessants solell i obac. Fenòmens d’hibridació en el gènere Acer.

Llocs de trobada per a la sortida:

8h

Banyoles, a l’aparcament del supermercat Condis [mapa]

8:30h

Trencant de l’Hostal d’en Vilà (Cabanelles) [mapa]

Taller d'etnobotànica gastronòmica-Plantes silvestres comestibles.

Dissabte 19 d'octubre de les 11 a 13h

Taller d'etnobotànica gastronòmica-Plantes silvestres comestibles.

A càrrec de la Marisa Benavente i la Pilar Herrera del grup local del Pla de l'Estany, faran un repàs de les plantes més habituals del nostre entorn :les seves propietats nutricionals .

Al final prepararan un tastet elaborat amb plantes silvestres.

Lloc de l'esdeveniment: Centre cívic de Porqueres

Passejada botànica MIRA EL TEU VOLTANT

El Grup Local de Pla de l'Estany ens comunica una activita que han organitzat conjuntament amb el Centre Cívic de Porqueres. Es tracta d'una passejada pels volts de l'Església de Mata, a Porqueres, on s'identificaran les plantes més comuns dels voltants i s'explicaran alguns dels seus usos.

Exposició "Plantes silvestres. La flora local oblidada"

Divendres 4 d’octubre a les 19 h el Centre Cívic de Porqueres presenta una exposició participativa i un programa d'activitats complementàries al voltant de la flora local. La mostra expositiva ha estat comissariada per Maria Benavente i Pilar Herrera, amb el suport del Grup Local del Pla de l’Estany de Flora Catalana. L'exposició es podrà visitar durant tot el mes d'octubre.