Presentació del nou Punt Local del Camp de Tarragona.

Títol de la notícia
Presentació del nou Punt Local del Camp de Tarragona.
Data de la notícia
12/03/2024
Notícia

El dia 8 de febrer vàrem presentar el nou Punt Local del Camp de Tarragona a la Biblioteca Pere Anguera de Reus. Aquest nou Punt Local engloba les cinc comarques de: l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès. De moment som vuit persones, entusiastes amb la flora del nostre país i amb empenta fer a realitzar diferents activitats. Els principals objectius que ens hem proposat són:

• Creació d’una base de dades sobre la bibliografia de les nostres comarques.

• Realització de sortides de camp per a la identificació i coneixement de les plantes del nostre entorn.

• Foment i desenvolupament d’activitats per apropar a la població el coneixement de les plantes així com els seus usos tradicionals i els seus ecosistemes.

• Implementació de sinèrgies i col·laboracions amb interessos compartits amb altres entitats i organismes del territori.

Aprofitàrem aquest esdeveniment per a presentar Flora Catalana, a càrrec del seu president Francesc Caralt, així com per inaugurar l’exposició "Fulles. Un món extraordinari". Després de les presentacions, vàrem visitar l’exposició de la mà de Francesc Caralt amb la xerrada “Diversitat, forma i funció de les fulles de les plantes”. Tots els assistents a l’acte, més de cinquanta persones, vàrem poder gaudir de l’exposició i de les presentacions.

L’exposició va estar oberta al públic fins el 4 de març. Per al dia de la cloenda, els membres del Punt Local del Camp de Tarragona, vam organitzar el recital de poesia “Perquè has vingut, han florit els lilàs. Poemes i plantes”, amb la lectura de quinze poemes i l'audició de quatre poemes musicats, tots ells relacionats amb el món de les plantes. Aquesta activitat s’emmarcava dins del cicle “Març, marçot versos per tot”, de les Biblioteques Municipals de Reus.

Grups locals
Grups de treball