Iolanda Bustos

IolandaBustosPerfilR.jpg
Cognoms, Nom
Bustos, Iolanda
Inicials
IB
Descripció personal

Nascuda al Baix Empordà, la seva trajectòria personal i professional ha estat sempre entorn la natura, el camp i la cuina. Popularment coneguda com #LaXefdelesFlors, és experta en plantes silvestres comestibles. Les seves xarxes socials respiren natura, producte i territori, convidant apassionadament a tothom, grans i petits, a assaborir el paisatge i així estimar més la terra i els seus tresors naturals.

Ha escrit també “Cuina fresca i Natural” i “La millor cuina amb flors, plantes i fruits silvestres”. En breu l’Editorial Cossetània publicarà la seva darrera obra: “Cuinar amb flors”.

Xef, formadora, escriptora i conferenciant, col·labora habitualment en diferents mitjans de premsa escrita i audiovisual on divulga els usos de les flors, herbes, arrels i fruits que podem trobar en boscos, camps i platges. Les receptes que crea irradien vida i sensibilitat, una oda a la natura, un compromís honest i sincer amb la cultura i tradicions del territori.

Implicada en projectes socials de sostenibilitat. Vicepresidenta de Asociación de Mujeres en Gastronomía per la visibilitat i divulgació de talent femení que tenen les dones al camp i a la cuina professional.

Actualment combina l’escriptura amb el seu projecte de gastronomia d’experiències en contacte amb la natura. Cuinant, maridant i divulgant els valors del paisatge en cellers, masies i paratges on la natura, el vi i el menjar siguin protagonistes.

La podeu seguir-la a Facebook com a "IolandaBustos Xef" i a Twitter i Instagram, @iolandabustos; o fer-li consultes al seu correu bustosiolanda@gmail.com; o  vistiar el seu web: www.iolandabustos.com.

Estat
Actiu