Passejada botànica pels voltants de St. Jeroni de la Murtra (Serra de Marina)

Mapa localització

Títol activitat
Passejada botànica pels voltants de St. Jeroni de la Murtra (Serra de Marina)
Descripció activitat

Sortirem a les 9:30 h de l'aparcament del Mirador de la Bastida i agafaren el camí de Sant Jeroni de la Murtra passant molt a prop de la Torre Pallaresa.

Continuarem caminant entre retalls de Pineda i prats secs d'albellatge fins a arribar a Sant Jeroni de la Murtra.

Un cop allà continuarem cap a la Creu de Montigalà per la petita carena que fa de límit de la vall de Betlem. Un cop a la Creu de Montigalà davallarem cap al centre de la vall de Betlem passant pel costat de Cal Alemany i observant un petit aqüeducte. Des d'allà tancarem el cercle tornant a la pista forestal on hem iniciat la passejada. Un cop en aquesta pista desfarem el camí fins a l'aparcament de la Bastida que ha estat el nostre punt d'inici.

Tenim previst finalitzar la sortida a les 13:30 h en el mateix punt on hem començat la sortida. El recorregut és d'uns 6 quilòmetres i un desnivell molt petit de menys de 200 metres. No es tracta d'un camí difícil tot i que en alguns corriols s'han format xaragalls que poden fer una mica més difícil la passejada.

Es tracta d'un interessant recorregut per la serra de Marina on podrem observar la seva vegetació mediterrània tan característica. L'objectiu no és caminar de pressa. El que farem és aturar-nos força i a poc a poc descobrir la riquesa florística de la zona.

Per aquells que siguin amics del clima, es pot accedir al punt d'inici, és a dir el mirador de la Bastida, des de l'estació de Metro d'Església Major de la L9N de Santa Coloma de Gramenet. Des d'allà teniu dues opcions: caminar uns 18 minuts des de l'estació de Metro Església Major per arribar a l'aparcament del mirador de la Bastida o bé agafar el bus de la línia B81 i baixar a la parada Institut la bastida.

Cal portar aigua, un petit entrepà i calçat còmode. Activitat gratuïta, organitzada conjuntament pel Punt Local del Maresme i el Grup Local del Barcelonès i Baix Llobregat.

Cal inscripció prèvia omplint aquest formulari.

Data de l'activitat
12/03/2023
Lloc activitat
St. Jeroni de la Murtra i vall de Betlem (Serra de Marina)
Hora de trobada
9:30 h.
Lloc de trobada
Aparcament del Mirador de la Bastida (Badalona)
Dades de contacte
maresme.floracatalana@gmail.com, bcnbll.floracatalana@gmail.com
Grups de treball