GL de Ripollès

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Presentació del Grup Local del Ripollès coordinat pel Jardí Botànic de Gombrèn

El dissabte 20 de juliol, tal com us vam anunciar, al JARDÍ DE PLANTES MEDICINALS DE GOMBRÈN es va realitzar l’acte de presentació del nou GRUP LOCAL DE FLORA CATALANA DEL RIPOLLÈS, impulsat per l’ASSOCIACIÓ del Jardí.

L’acte va atraure moltes persones interessades en les plantes remeieres i va comptar amb una notable assistència de públic.

Durant tot el matí, i un cop fets els parlaments protocol·laris inaugurals i una infusió de benvinguda, es va poder presenciar una destil·lació de romaní conduïda per Lluís Borrell i fer una visita guiada pel Jardí de la mà de Conxita Cortina (creadora del Jardí i Presidenta de l’Associació del Jardí Botànic). La passejada va permetre conèixer algunes de les més de 300 plantes del Jardí, les seves característiques, propietats remeieres, usos culinaris, etc...

L’acte es va acabar amb un pica-pica herbal, on la combinació de diferents plantes (blets, ortigues, orenga, menta...) amb d’altres productes feu la delícia dels assistents, que també foren obsequiats amb un farcellet d’herbes culinaries.

L’èxit d’aquesta convocatòria fa que els membres del GRUP LOCAL DEL RIPOLLÈS iniciem amb ànims els passos dins FLORA CATALANA i agraïm molt sincerament la nombrosa assistència a aquesta primera trobada.

Presentació del Grup Local del Ripollès

Per a tots aquells que vulgueu venir a conèixer el nou Grup Local de FLORA CATALANA del RIPOLLÈS i animar-nos a aprofundir en el coneixement de la riquesa botànica d’aquesta comarca...

US CONVIDEM el proper dia 20 de juliol des de dos quarts de deu del matí al JARDÍ BOTÀNIC DE PLANTES MEDICINALS DE GOMBRÈN on portarem a terme les següents activitats:

  • 09:30 h. Inici. Infusió de benvinguda i presentació dels actes
  • 10:00 h. Muntatge de l’alambí (amb explicació de les parts i utilitats), on destil·larem romaní. Breu comentari sobre les propietats de la planta.
  • 11:00 h. Visita guiada al JARDÍ DE PLANTES MEDICINALS DE GOMBRÈN
  • 12:30 h. A la zona de pic-nic annexa: senzill pica-pica (basat en plantes del Jardí) i obsequi als assistents de l’hidrolat i l’oli essencial obtinguts durant la destil·lació i d’un farcellet d’herbes culinàries.