GL del Berguedà

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Curs d'introducció a l’estudi i classificació dels bolets

Curs consistent en una jornada sobre l’estudi i classificació dels bolets. Consistirà en una iniciació al coneixement dels bolets. La intenció és que s’adquireixin uns coneixements bàsics sobre el món del bolet, mitjançant la realització de diverses activitats. Dia 20/10/2019, de 10:00 h. a 17:30 h.

Veure tots els detalls del curs a: http://www.floracatalana.cat/drupal843/aprendre/cursos/cursos/2019005.

Presentació del llibre "Plantes de la serra de Queralt"

Membres del Grup Local del Berguedà han intervingut en l’elaboració del llibre “Plantes de la serra de Queralt” i us conviden a assistir a la seva presentació, que tindrà lloc el dia 8 de setembre (de 18:30 h a 19:30 h), a l’esplanada del Santuari de Queralt. La presentació anirà a càrrec dels seus autors.

El llibre Plantes de la Serra de Queralt és una aproximació al coneixement de la flora de Queralt, que és una serra situada per damunt de Berga.

El llibre està estructurat en diferents parts : una presentació i una introducció, en que s'expliquen els motius que ens han dut a fer aquest llibre, així com les principals característiques geològiques i de vegetació de la serra. Una segona part correspon a la descripció de les espècies de plantes ,classificades en arbres, arbustos mates ,herbes i lianes. La descripció de les plantes inclou les seves característiques , l'època de floració, els itineraris on es poden trobar , etc. La tercera part del llibre correspon a la descripció de set itineraris distribuïts pel cató sollleil i obac de la serra. En tot ells es fa una descripció de l'itinerari i s'indiquen les espècies de plantes que s'hi poden trobar. Finalment per acabar , podem trobar un glossari botànic , les fonts consultades i un index de noms comuns i científics

Us hi esperem!

Sortida de briòfits al Berguedà

El passat dia 1 de juliol, el Grup Local del Berguedà, conjuntament amb el Grup de Treball de Briòfits, varen dur a terme una sortida per estudiar les briòfits (molses, hepàtiques i antocerotes) de la Serra de Queralt, alternant l'estudi en zones d'obaga i solana per tal d'apreciar les diferències de la flora briofítica que s'hi troba. La visita fou guiada pels experts en briòfits Miquel Jover i César Pedrochi. Una sortida enriquidora que permeté als assistents poder iniciar-se en aquest tipus de flora sovint desconeguda.

Adjunt a aquesta notícia hi podreu trobar l'enllaç a les imatges de la sortida.

Briòfits del Berguedà

L'activitat consistirà en l'inici a l'estudi dels briòfits del Berguedà , en concret s'anirà a la Serra de Queralt i s'estudiaran els briòfits que es trobin , primer a l'obaga de la Serra i després al cantó del soleil. Per fer aquesta activitat contarem amb en Miquel Jover i en Cèsar Pedrochi , especialistes en briòfits.

Publicació de la web del Grup Local del Berguedà

Ens plau informar-vos que recentment hem publicat la web del Grup Local del Berguedà de Flora Catalana. Aquesta web s'integra en la web nova de l'associació aprofitant-ne tots els recursos i alhora la complementa. A Flora Catalana estem fent un esforç per modernitzar les nostres plataformes web i posar eines útils i pràctiques a disposició de tots aquells a qui els agraden les plantes. La web del grup local serà una eina molt útil per facilitar la comunicació entre el grup local i els seus membres.

http://www.floracatalana.cat/bergueda.

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana.