Cursos de botànica

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Botànica II (intensiu). Famílies i identificació de plantes vasculars.

A concretar.

Botànica I (intesiu). Morfologia i identificació de plantes vasculars.

A concretar

Botànica I. Morfologia i identificació de plantes vasculars.

A concretar.

Botànica II. Famílies i identificació de plantes vasculars.

A concretar.

Xerrada: introducció a la palinologia

A concretar.

3.2020.-Les plantes exòtiques invasores a Catalunya

A concretar.

2.2020-Curs d'introducció als briòfits

Els briòfits són, quant a diversitat, el segon grup de plantes terrestres, tant a nivell global com al nostre país. Ara bé, la seva correcta determinació pot ser dificultosa ja que es necessita una observació atenta amb microscopi. Al llarg d’aquest curs es donaran els coneixements necessaris per a la identificació de les espècies de briòfits més comunes a casa nostra. En primer lloc, es farà una introducció general als briòfits, així com a la seva ecologia i les principals morfologies que podem trobar al camp. Es visitarà algun espai natural proper al lloc del curs (per determinar) per visualitzar els diferents hàbitats on podem trobar briòfits, s’ensenyarà la metodologia de recol·lecció i, al laboratori, es mostraran les principals estructures amb valor per a la seva determinació.

1.2020.-Curs d'introducció als pteridòfits (falgueres i d'altres)

Curs que pretén donar una visió introductòria al món dels pteridòfits.

5.2019.-Curs d'introducció a l’estudi i classificació dels bolets

La jornada sobre l’estudi i classificació dels bolets consistirà en una iniciació al coneixement dels bolets. La intenció és que s’adquireixin uns coneixements bàsics sobre el món del bolet, mitjançant la realització de diverses activitats.

Resum activitats
- Explicació amb PowerPoint
- Sortida al bosc i identificació dels bolets
- Taller d’identificació de bolets: estudi de caràcters macroscòpics i microscòpics

4.2019.-Curs d'introducció a les famílies botàniques i la determinació d'espècies

Aquest curs pretén donar una visió panoràmica de les principals famílies botàniques i introduir als assistents en el món de les claus dicotòmiques, per arribar a determinar espècies. És un curs de caire bàsic i introductori que es divideix en 5 jornades, de les quals, la final, és una sortida d’un matí complert. Les altres quatre jornades s’estructuren en una sessió teòrica acompanyada d’una sortida al matí, que té com a objectiu el conèixer algunes famílies botàniques, mentre que per la tarda, es duran a terme una sèrie de tallers que pretenen introduir a l’assistent en el món de les claus dicotòmiques per arribar a la determinació d’espècies.

El curs s’ha organitzat d’aquesta manera perquè aquelles persones que només vulguin assistir a la formació sobre famílies botàniques, poden venir només al matí. Es dinarà al mateix lloc del curs, cadascú s’hauria de portar el dinar (carmanyola, entrepà, ...).

Les sortides són de curta durada i es duran a terme prop del lloc on s’impartirà el curs, amb la finalitat de no perdre temps innecessari en desplaçaments llargs.