Cultiu

Plantem la llavor

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Núm 2. El projecte de les Basselles es nodreix del curs d'HERBARTIS

El Curs de producció artesanal de productes alimentaris a base de plantes d’HERBARTIS va marcar un abans i un després a Les Basselles. Els continguts teòrics, les sessions presencials, les videoconferències amb productors locals i -molt especialment- la mobilitat transnacional van constituir experiències summament gratificants i enriquidores. Quedem a deure molt a la gent del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Us expliquem el perquè!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 2. ERASMUS + "HERBARTIS"

HERBARTIS, la formació de petits artesans elaboradors de productes a base de plantes aromàtiques. El projecte europeu ERASMUS+ HERBARTIS, entre diferents regions mediterrànies, va treballar entre 2015 i 2017 per a tirar endavant una formació contínua semi-presencial per a petits productors i emprenedors de Portugal, Espanya, Itàlia i França que volen produir plantes aromàtiques i medicinals combinant-ho amb l’elaboració de productes alimentaris.

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 2. Per uns jardins més sostenibles

Avui en dia, els jardins han de ser sostenibles, fent servir plantes i tècniques adaptades al lloc pel qual es dissenyen. En el cas dels jardins mediterranis, el repte més gran és l’adaptació a la sequera. La xerojardineria és una de la tècniques que tenim al nostre abast per poder crear jardins visualment sorprenents, amb plantes autòctones i naturalitzades, que respecten l’entorn i són fàcils de cuidar. Basantse en l’experiència del Jardí de la Miliana, aquest article proposa maneres d’iniciar un jardí així com una selecció de plantes mediterrànies particularment ben adaptades a la nostra zona.

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 1. Aromik

Experiència de dos anys de cultiu, processat i comercialització de plantes aromàtiques a Gombrèn (Ripollès)