Cultiu

Plantem la llavor

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Núm3. Preparació del sòl per al cultiu ecològic

Cada vegada es parla més del concepte d’intervenció mínima al camp en agricultura. Aquest article ens mostra la teoria i tècniques adequades per començar a aplicar-lo. És important entendre en què consisteix i com treballar a favor de la terra, creant sòl i fertilitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 2. El projecte de les Basselles es nodreix del curs d'HERBARTIS

El Curs de producció artesanal de productes alimentaris a base de plantes d’HERBARTIS va marcar un abans i un després a Les Basselles. Els continguts teòrics, les sessions presencials, les videoconferències amb productors locals i -molt especialment- la mobilitat transnacional van constituir experiències summament gratificants i enriquidores. Quedem a deure molt a la gent del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Us expliquem el perquè!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 2. ERASMUS + "HERBARTIS"

HERBARTIS, la formació de petits artesans elaboradors de productes a base de plantes aromàtiques. El projecte europeu ERASMUS+ HERBARTIS, entre diferents regions mediterrànies, va treballar entre 2015 i 2017 per a tirar endavant una formació contínua semi-presencial per a petits productors i emprenedors de Portugal, Espanya, Itàlia i França que volen produir plantes aromàtiques i medicinals combinant-ho amb l’elaboració de productes alimentaris.

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 2. Per uns jardins més sostenibles

Avui en dia, els jardins han de ser sostenibles, fent servir plantes i tècniques adaptades al lloc pel qual es dissenyen. En el cas dels jardins mediterranis, el repte més gran és l’adaptació a la sequera. La xerojardineria és una de la tècniques que tenim al nostre abast per poder crear jardins visualment sorprenents, amb plantes autòctones i naturalitzades, que respecten l’entorn i són fàcils de cuidar. Basantse en l’experiència del Jardí de la Miliana, aquest article proposa maneres d’iniciar un jardí així com una selecció de plantes mediterrànies particularment ben adaptades a la nostra zona.

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 1. Aromik

Experiència de dos anys de cultiu, processat i comercialització de plantes aromàtiques a Gombrèn (Ripollès)