Andorra

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Andorra

Excursions d’estiu per diversos indrets d'Andorra, visitant la Vall d'Incles, Vall de Sorteny, Estanys de Tristaina, Arcalís, Arinsal, Coll de Pal i Comapedrosa.

La idea que teníem era d’herboritzar llocs i altituds diferents com ara prats alpins, camins de muntanya, roquissars, mulledius, etc i així poder observar una bona varietat de plantes.

A la Vall d’Incles, si s’hi arriba abans de les 9 del matí (a l’estiu) es pot anar amb cotxe fins al final de la vall i allà triar el camí que es vulgui.

La Vall de Sorteny és, ben segur, la millor vall i més variada des del punt de vista botànic. Es pot deixar el cotxe al costat de la caseta de informació i anar caminant fins el refugi. D’allà també hi ha diverses opcions, enfilar més amunt o baixar cap al riu Sorteny, passar per mulledius i endinsar-se cap al bosc.

A la zona d’Arcalís, trobem l’estació d’esquí on es pot agafar tele-cadires per pujar al cim i d’allà admirar els estanys de Tristaina. Una bona opció és baixar a peu, per poder apreciar la gran diversitat de plantes que es van trobant des de dalt a la carena, passant pels petits prats, caminets i rierols. Un cop a baix a l’estació, podem continuar amb el cotxe fins al final de la carretera d’Arcalís. Els prats alpins estan exhuberants de vegetació i la vista panoràmica des d’allà dalt és espectacular.

La darrera zona que vam visitar és la que abarca Arinsal, Coll de Pal i Comapedrosa. Tot aquest territori és d’una gran bellesa i amb una extraordinària riquesa natural, amb boscos d’avets i pi negre, plantes d’alta muntanya, vegetació de sotabosc i moltes altres variants.

Sens dubte, una experiència molt recomanable a tothom que vulgui gaudir d’uns dies envoltat d’aquesta magnífica natura.