Menorca

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Menorca, abril 2019

Aquest és un resum de les plantes trobades durant cinc dies arreu de la illa de Menorca, al Barranc d’Algendar, Pas d’en Revull, Cala Galdana, el Toro, Santa Eularieta, Son Bou, Cala Sant Esteve, s’Albufera d’es Grau, Cap Favàritx, Cap de Cavalleria, Binimel·là, El Pilar, Cala Morell, Punta Nati, Cap d’Artrutx i Son Saura. Els recorreguts no presenten cap dificultat i son planers, tret del cas del Pas d’en Revull que te una mica de desnivell però que en cap cas és perillós, i a més a més sempre es gaudeix d’un paisatge extraordinàri. Una dada important a tenir en compte és que els recorreguts es varen fer del 4 al 10 d’abril de l’any 2019 i que un dels aspectes interessants de la botànica de Menorca són les basses temporals que varien de vegetació segons tinguin o no tinguin aigua. En l’època que hi varem anar gairebé totes estaven seques. 

Entre la gran diversitat de plantes endèmiques de Menorca, es molt destacable i curiós, l’existència d’unes plantes en forma de coixinet espinós anomenades socarrells. Aquestes plantes són el resultat de l'adaptació al vent i a l’ambient salí que els ha donat aquesta forma tan característica. Creixen a la costa nord de Tramuntana i també a alguns llocs alts de l’illa. De les sis espècies de socarrells que hi ha a Menorca, quatre són endemismes de les illes balears i d’algunes illes del mediterrani, i dues són endemismes exclusius de Menorca (Feminasia balearica i Anthyllis histrix). Tot i que la seva forma pugui ser semblant, pertanyen a famílies diferents, ja que tres són fabàcies, dues asteràcies i una lamiàcia.

socarrells

Socarrells a la zona del cap Favàritx.

Altres aspectes importants a considerar quan es visita l’illa de Menorca són El Cami de Cavalls i la Cultura Talaiòtica. Adjuntem uns links a l’apartat "altres", per si us poden ser d’interès.