GL del Baix Ter

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Inauguració de l'exposició "Fulles. Un món extraordinari"

El Grup Local del Baix Ter us convida a la inauguració de la nova exposició que han preparat aquesta temporada: "Fulles. Un món extraordinari". Aquesta inauguració tindrà lloc al Castell-Palau de la Bisbal d'Empordà, el dia 8 de novembre a les 20:00 h.

Us hi esperem, no us ho perdeu!

Vegeu tota la informació de l'exposició a: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/2234

Exposició: FULLES, un món extraordinari

Segurament la part més vistent de les plantes, després de les flors, són les fulles. Enguany el Grup Local del Baix Ter us proposa fixar-vos en la gran varietat de fulles existents a la natura. A l'exposició que han preparat les trobareu classificades per la forma del limbe, la de l'àpex, la base, el marge, etc. així com les interessants adaptacions que algunes han sofert al llarg de l'evolució. L'exposició es podrà veure per primera vegada al Castell-Palau de La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) dels dies 31 d'octubre al 24 de novembre. La inauguració tindrà lloc el 8 de novembre a les 20h.

Us hi esperem!

L'horari de visita és el següent: dijous de 17 a 20h, divendres i dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h i els diumenges i festius de 10 a 14 h. La intenció de Flora Catalana, és que aquest tipus d’exposicions puguin ser aprofitades per altres grups locals per tal de que arribin a tot el territori. Hi ha molta feina a preparar-les i val la pena que es puguin exposar a altres llocs com a escoles, biblioteques o altres locals públics.

Exposició "Fruits i llavors. Font de Vida", a El Vendrell

El Grup Local del Penedès, del 3 al 30 de setembre de 2019, ha exposat la l'exposició "Fruits i Llavors. Font de Vida" que el Grup Local del Baix Ter va crear i exposar anteriorment a Torroella de Montgrí. L'exposició s'ubicà a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell i aconseguí un gran nombre de vistants. Durant el període que s'ha pogut visitar, s'han fet un parell de xerrades per ajudar divulgar la nostra flora i la nostra associació (podeu veure el detall de les xerrades a l'activitat que vàrem publicar en el seu moment: 
http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/2161)

Volem aprofitar l'ocasió per agraïr, de cor, a la direcció i personal de la Bilblioteca Terra Baixa el seu esforç per ajudar-nos, aixó com el suport i ajut incondicionals. Moltes gràcies!

Vegeu les imatges de l'exposició i xerrada inaugural a: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/2190

Vegeu el vídeo resum de l'exposició i la inauguració:
http://www.rtvelvendrell.cat/exposicio-de-flora-catalana-al-portal-del-pardo/

Vegeu el vídeo de la xerrada sobre els fruits de tardor: 
http://www.rtvelvendrell.cat/pilar-lopez-explica-les-propietats-dels-fruits-silvestres-de-tardor-del-penedes/

Vegeu l'exposició que el Grup Local del Baix Ter va fer a Torroella de Montgrí, i el vídeo, a:
http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/741.

Exposició "Fruits i llavors, font de vida" a el Vendrell

El Grup Local del Penedès ens informa que exposarà l'exposició "Fruits i llavors, font de vida", creada pel Grup Local del Baix Ter, a la sala d'exposicions de la Biblioteca Pública Terra Baixa (c. Major, 18. El Vendrell), del dia 3 al 27 de setembre. En el mateix lloc de l'exposició hi tindran lloc els següents esdeveniments als quals us conviden:

Inauguració de l'exposició i presentació de l'Associació Flora Catalana. Divendres, 6 de setembre, a les 19 h.
A càrrec de Francesc Caralt, M. Teresa Urpí i Isabel Garcia.  

Xerrada "Fruits de tardor i els seus usos". Divendres, 13 de setembre, a les 19 h.
A càrrec de M. Pilar López i Francesc Caralt  

US HI ESPEREM! Podeu consultar el cartell adjunt.

Els Grups Locals del Penedès i Baix Ter col·laboren en el Remeiart 2019

Com cada any, el Grup Local del Penedès de Flora Catalana ha col·laborat amb el Remeiart. En aquesta edició, ho ha fet amb les següents activitats que varen tenir lloc el dia 16 de juny, al Castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos, Alt Penedès).

  • A les 9 h: Ruta botànica/etnobotànica; “Plantes silvestres comestibles. A càrrec de Francesc Caralt i Maria Tresa Urpí. Durada aproximada de 3 hores.
  • A les 12 h (a l’Espai Foix del Castell de Penyafort): Xerrada: “Fruits i llavors, usos i propietats”. A càrrec de Francesc Caralt. Durada aproximada d’1 hora.
  • A les 13 h (a l’Espai Foix del Castell de Penyafort): Xerrada-Taller «Les plantes remeieres a la farmaciola de casa». A càrrec de M. Pilar López (Piuà). Durada aproximada d’1 hora.

Aquest any, però, també ha col·laborat en el Remeiart el Grup Local del Baix Ter, cedint l'exposició de fruits i llavors que ha creat, preparat i exposat prèviament a Torroella de Montgrí (http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/844).

L'exposició de Fruits i Llavors s'exposa a la fira del RemeiArt

El Grup Local del Baix Ter de Flora Catalana, va preparar una exposició de fruits i llavors que va rebre més de 1.100 visites a Torroella de Montgrí, amb el nom de "Fruits i llavors, font de vida". Ara, la mateixa exposició es podrà visitar a la fira del Remeiart, el dia 16 de juny, durant tot el dia. És una bona ocasió perquè aquells que no la van poder visitar, ho puguin fer ara.

No us ho perdeu! us hi esperem.

S'adjunta el programa del Remeiart per tal de que pogueu participar en xerrades i actvitats si veniu.

Conclòs el curs d'itineraris digitals de flora

Els dies 22 i 29 de desembre, de 2018, va tenir lloc, a Celrà, el curs de formació titulat “Curs d’itineraris digitals de flora”. Al curs hi varen assistir 14 alumnes. El primer dia del curs, pretenia formar als assistents per tal que aprenguessin a usar aplicacions de mòbil (App’s) com ZamiAdroid o GPX Viewer, i també aplicacions web com Google Maps, Google Earth, BIRME i GPS Visualizer ; també es va fer un repàs ràpid a les funcions bàsiques del full de càlcul.

La segona sessió de formació, la del dia 29, pretenia ensenyar com introduir un itinerari a la nova Web de Flora Catalana, fent ús de les eines apreses al llarg de la primera sessió. Els alumnes van mostrar gran interès i es va copsar la voluntat de participar en el Grup de Treball d’Itineraris (adscrit a la vocalia d’etnobotànica) per part de membres de diferents grups locals. Ens plau ressaltar el bon ambient que es va crear entre tots els que assistírem al curs, va ser un veritable plaer compartir les sessions amb tots nosaltres.

Per altra banda aprofitem l’ocasió per anunciar que l’eina d’itineraris ja està en funcionament a la web nova. De moment conté els itineraris que s’han fet durant la prova pilot amb les grups locals de Baix Ter i del Penedès. Podeu trobar aquesta eina al menú “Eines->Itineraris” de floracatalana.cat, o bé directament a la url:

http://www.floracatalana.cat/drupal843/eines/itineraris/cercador

La informació del curs es pot trobar a:

http://www.floracatalana.cat/drupal843/aprendre/cursos/cursos/2018002
Prova curs

hem fet una bona prova

Itinerari FABRICA CELRA

Recorregut per la fàbrica modernista de Celrà

Vídeo de l'exposició "Fruits i llavors, font de vida"

El dia 22 d'octubre, es clausurà l'exposició "Fruits i llavors, font de vida", ideada i creada pel Grup Baix Ter de Flora Catalana, que va comptar amb una afluència de més de mil cent persones. El Grup Local del Baix Ter, amb l'ajuda d'Agustí Boada, ha preparat un vídeo que resumeix tota l'exposició amb molt bon gust. PER A TOTS AQUELLS QUE NO LA VAREU PODER VISITAR A TORROELLA DE MONTGRÍ, ARA ÉS UN BON MOMENT PER VEURE-LA EN AQUEST VÍDEO, . No us ho perdeu!

Per altra banda, podeu veure les imatges de l'exposició a la següent adreça:  

http://www.floracatalana.cat/drupal843/glbaixter/imatges

 

Aquest grup local, voldria que la feina feta es pogués aprofitar per divulgar aquest coneixement en altres localitats. Per aquest motiu, ofereixen la possibilitat de que qualsevol altre grup de l'associació, així com d'altres entitats, la puguin oferir als seus membres i a la població en general. Si hi esteu interessats, podeu enviar un correu a aquest grup local (baixter.floracatalana@gmail.com).