CAS PRÀCTIC. Determinar la família

Hola a tots, per fer repàs dels conceptes que vàrem explicar al curs, us plantejo UN CAS PRÀCTIC. FEU US DE LES CLAUS DICOTÒMIQUES QUE VÀREM FER SERVIR AL TALLER DE LA TARDA (Menú EINES, opció CLAUS DICOTÒMIQUES  de la web de flora catalana (floracatalana.cat)).

Fent us de les claus dicotòmiques determineu la família que a continuació us descric:

Es tracta d'una planta aquàtica, que presenta el periant clarament diferenciat en calze i corol·la (no perigoni). Les flors presenten els pètals lliures (no soldats a la base) i el gineceu presenta un sol pistil amb l'ovari súper. Les flors tenen simetria actinomorfa i tenen més de 10 pètals.

Amb els caràcters descrits en aquest paràgraf, podeu anar resolent les dicotomies (preguntes) de la clau dicotòmica d'angiospermes per arribar a la família.

QIINA ÉS LA FAMÍLIA DESCRITA?

Apa! animeu-vos i intenteu respondre, us anirà bé per repassar. Moltes gràcies a tots!

mteresa_urpiON Mon, 04/01/2019 - 22:30

Amb les claus generals he arribat al grup 3. Jo també penso que és de la família Nimfeàcies.

 

siscu_caraltON Mon, 04/01/2019 - 22:59

Molt bé! Genial! És la família de les nimfeàcies

Estaria bé que els altres, si podeu, intenteu seguir la clau a veure si arribeu també a la mateixa família, i digueu si hi arribeu o no. En cas de no arribar-hi, no dubteu en escriure el subte aquí i us anirem ajudant. Gràcies!

xavierenrichON Tue, 04/09/2019 - 11:56

Hola,

Utilitzant la clau dicotòmica general i la dicotòmica del grup 3 he arribat a la conclusió q el text descriu una nimfeàcia.

Moltes gràcies