Alt Empordà

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Passejada botànica entre Vilert i Espinavessa

Passejada botànica entre Vilert i Espinavessa
Data: dissabte 4 de maig de 2019

Passejada botànica a la serra d’Altrera (Vilarnadal, Alt Empordà)

El proppassat dissabte 13 d’abril de 2019, el grup de FloraCatalana del Pla de l’Estany va realitzar una sortida al poblet altempordanès de Vilarnadal, durant la qual es van visitar la serra d’Altrera i el rec Madral.

Va resultar una passejada molt profitosa al llarg de la qual es van poder veure més de 200 espècies diferents de plantes. Un dels objectius de la sortida era observar i distingir els representants de la família de les Cistàcies, així com les nombroses espècies de lletereses o herbes de llet que es fan a la zona. En els conreus i erms es va poder gaudir del cromatisme dels ulls de bou (Chrysanthemum segetum), les agrelles bordes (Rumex bucephalophorus) i les ballarides (Hypecoum procumbens). Així mateix es van poder observar un bon grapat de compostes espinoses, com la calcida blanca (Galactites tomentosa), la llobacarda (Cirsium vulgare) i els cards de burro (Carduus pycnocephalus), algunes d’elles amb reconegudes propietats medicinals, com el card beneit (Cnicus benedictus).

Com a curiositat, comentar la troballa a l’inici del recorregut de les gales produïdes pel coleòpter Pericartiellus durieui que es formen als pecíols de les fulles dels barretets o tasses de jueu (Umbilicus rupestris).