GL del Vallès

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Sortida a la Rivera del Ripoll
Sortida a Puig Gavatx
Conclòs el curs d'itineraris digitals de flora

Els dies 22 i 29 de desembre, de 2018, va tenir lloc, a Celrà, el curs de formació titulat “Curs d’itineraris digitals de flora”. Al curs hi varen assistir 14 alumnes. El primer dia del curs, pretenia formar als assistents per tal que aprenguessin a usar aplicacions de mòbil (App’s) com ZamiAdroid o GPX Viewer, i també aplicacions web com Google Maps, Google Earth, BIRME i GPS Visualizer ; també es va fer un repàs ràpid a les funcions bàsiques del full de càlcul.

La segona sessió de formació, la del dia 29, pretenia ensenyar com introduir un itinerari a la nova Web de Flora Catalana, fent ús de les eines apreses al llarg de la primera sessió. Els alumnes van mostrar gran interès i es va copsar la voluntat de participar en el Grup de Treball d’Itineraris (adscrit a la vocalia d’etnobotànica) per part de membres de diferents grups locals. Ens plau ressaltar el bon ambient que es va crear entre tots els que assistírem al curs, va ser un veritable plaer compartir les sessions amb tots nosaltres.

Per altra banda aprofitem l’ocasió per anunciar que l’eina d’itineraris ja està en funcionament a la web nova. De moment conté els itineraris que s’han fet durant la prova pilot amb les grups locals de Baix Ter i del Penedès. Podeu trobar aquesta eina al menú “Eines->Itineraris” de floracatalana.cat, o bé directament a la url:

http://www.floracatalana.cat/drupal843/eines/itineraris/cercador

La informació del curs es pot trobar a:

http://www.floracatalana.cat/drupal843/aprendre/cursos/cursos/2018002
PROVA FABRICA

Itinerari de prova dia 22/12/19 per la Fàbrica de Celrà

Un tomb pel Ripoll (segona sortida del GL del Vallès de Flora Catalana)

Sant Llorenç Savall, 23/12/2018

Avui a la sortida del Grup Local del Vallès de Flora Catalana ens hem reunit més de vint persones. Hem visitat tres ambients diferents: ruderal amb camps abandonats, alzinar i bosc de ribera.

L’itinerari ha tingut components diversos: cultural (molí fariner de l’Agell del segle XVI, ara en estat ruïnós), botànic, etnobotànic i fins i tot geològic.

Com a la primera sortida, hi ha hagut participació per part de tots els assistents, que han anat incorporant els seus coneixements sobre diferents aspectes de les plantes, com ara usos remeiers, comestibles, artesanals o apícoles.

L’itinerari ha transcorregut pels dos marges de la capçalera del Ripoll, creuant el riu en dues ocasions i tornant per la carena del Molí, amb vistes espectaculars al massís de Sant Llorenç del Munt. L’epicentre de l’itinerari ha estat el Molí de l’Agell. Aquest edifici aprofita un replà creat per un meandre del Ripoll que genera un espai de gran diversitat, fins i tot en aquesta època de l’any es pot apreciar la riquesa d’espècies que recull.

Fins i tot hi ha hagut una estona per a les receptes. El Jaume, de Santa Eulàlia de Riuprimer ens ha proposat aquesta salsa: all, fulles tendres de fonoll, flors de ravenissa groga, rovell d’ou i oli.

Gràcies Jaume per la recepta de la salsa!

Hi ha hagut una bona pluja d’idees per a properes trobades i s’han compartit experiències i una bona estona.

Vegeu les imatges de la sortida a la web del grup local: http://www.floracatalana.cat/drupal843/glvalles/imatges

Bones festes!

Adjuntem una llista de les plantes trobades, incloses les digestives, sense incorporar els enriquidors comentaris que la farien massa extensa.

Un tomb pel Ripoll a la recerca de plantes digestives!

Passejada etnobotànica per conèixer algunes de les plantes que, resistint els freds tardorencs, poden servir com a digestius de cara a les festes nadalenques, tan donades als excessos gastronòmics. Amb aquesta intenció farem un tomb resseguint el curs alt del Ripoll.

Ens trobarem diumenge 23 de desembre a Sant Llorenç Savall (Font de l’Aixeta)

Nota: Portar roba i calçat còmode. També es recomana no portar mascotes. Els menors han d'anar acompanyats d'un adult.

Presentació del GL del Vallès de Flora Catalana

Aquest dissabte el Grup Local del Vallès de Flora Catalana ha iniciat les seves activitats, amb un itinerari etnobotànic que ens ha portat des del Marquet de les Roques a la Vall d’Horta (Sant Llorenç Savall), fins a Puig Gavatx. La idea era veure en floració la Scilla autumnalis, que es pot trobar a les carenes d’aquesta zona, i a l’anar baixant de nou cap al Marquet, entretenir-se en les plantes que s’anessin trobant en els tres ambients que es travessaven (rocalla, alzinar i zona en recuperació després de l’incendi del 2003).

En el grup hi havia jardiners, naturalistes apassionats i amants de la flora en general. Tots vam sortir guanyant de les explicacions dels altres. Va ser molt enriquidor. Al final vam haver d’alleugerir el pas, perquè a les 12h havíem de ser a la casa de cultura de Sant Llorenç Savall per a la presentació de l’entitat per part de la Junta Directiva i dels promotors del grup. La sensació va ser molt bona i ens vam quedar amb ganes de fer més activitats en els propers mesos!

Gràcies a les persones que van fer les fotos, gràcies a elles s'ha pogut publicar l'àlbum de la sortida a la web del Grup Local del Vallès: http://www.floracatalana.cat/drupal843/glvalles/imatges. També podeu descarregar la llista de plantes presents a l'itinerari que es troba adjunta a aquesta notícia.

Publicació de la web del Grup Local del Vallès

Ens plau informar-vos que recentment hem publicat la web del Grup Local del Vallès de Flora Catalana. Aquesta web s'integra en la web nova de l'associació aprofitant-ne tots els recursos i alhora la complementa. A Flora Catalana estem fent un esforç per modernitzar les nostres plataformes web i posar eines útils i pràctiques a disposició de tots aquells a qui els agraden les plantes. La web del grup local serà una eina molt útil per facilitar la comunicació entre el grup local i els seus membres.

http://www.floracatalana.cat/valles

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana.

Nou grup local de Flora Catalana: GL del Vallès

Ens plau informar-vos que un grup de socis de Flora Catalana residents a les comarques del Vallès, amb força empenta i il·lusió, han pres la inciativa de formar un nou grup local al Vallès. Aquest grup s'anomena Grup Local del Vallès i inclou la comarca del Vallès Occidental i part de la Comarca del Vallès Oriental (els detalls els podeu consultar a la web d'aquest nou grup (http://www.floracatalana.cat/valles).

Aquest grup proposa un parell d'activitats per al dissabte dia 22 de setembre, consistents en una passejada entnobotànica guiada per persones del grup que coneixen bé la flora local (http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/697). Després de la passejada tindrà lloc la presentació de l'associació i d'aquest nou grup local, amb la finalitat que tots els assistents coneguin el projecte i hi puguin participar si ho desitgen (http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/698).

Us animem a venir i a participar-hi. Si viviu en aquesta zona, és la vostra oportunitat per assistir, participar o col·laborar en les activitas d'aquest grup local de Flora Catalana.

         ENTRE TOTS FEM FLORA CATALANA, EN BENEFICI DE TOTHOM.

Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana.

Presentació oficial del Grup Local del Vallès

Després de la passejada etnobotànica (veure activitat anterior: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/697), ens trobarem a la Casa de Cultura de Sant Llorenç Savall per a la presentació oficial del Grup del Vallès de Flora Catalana. La intenció és que aquesta sigui una trobada que funcioni com a punt de partida per a la incorporació de persones interessades en el camp botànic, etnobotànic i cultural al Vallès.