Alt Penedès

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Itinerari de Mas Bellestar

L’itinerari que aquí us presentem transcorre pel parc del Foix, en concret pel municipi de Santa Margarida i els Monjos, tot i que també es trepitja terres del terme de Castellet i la Gornal. Es tracta d’una ruta circular de sis quilòmetres de recorregut. No presenta grans desnivells; el punt més baix es troba en un gual que travessa el riu Foix, 130 m per damunt del nivell del mar, mentre que la cota més alta del recorregut assoleix els 204 m en passar per mas Bellestar. Així doncs, bona part del trajecte avança per terres planeres dedicades al conreu.

Itinerari de la Costeta

L’itinerari de la Costeta trepitja els municipis de l’Arboç (Baix Penedès) i de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). En una part del recorregut es camina per l’espai protegit del parc del Foix. Aquesta ruta és circular i fa aproximadament 6 quilòmetres.

En aquesta passejada, de primer ens movem per camins envoltats de conreus, sobretot vinya. A les vores dels camins hi trobem un munt de plantes ruderals moltes de les quals al llarg de l’any van variant. Més endavant, passem prop d’una pedrera, en aquest sector es combinen els conreus i petites bosquines. Finalment, per completar el retorn travessem una zona de pinedes flanquejades per diversos conreus.

Itinerari de la Plana Morta

L’itinerari de la Plana Morta transcorre pels municipis d’Olèrdola, de Castellet i la Gornal i de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès). La ruta és pràcticament circular i fa prop de 7 quilòmetres, en la seva major part es camina per l’espai protegit del parc del Foix.

La ruta comença resseguint el fondo de Sant Andreu, de primer per una pista i després per un corriol. El terreny és calcari, i hi ha petites tarteres i rasclers. Hi abunden les pinedes amb sectors més humits i d’altres de més aclarits. A la part alta d’aquesta petita vall sortim a un carrer de la urbanització Daltmar, que ens porta cap una pista forestal. Aviat ens enfilem per un sender que ens porta fins a la carena en el punt anomenat Coll Blanc. A partir d’aquí seguim una pista forestal que flanqueja un turonet i ens porta fins a la Plana Morta. A l’entorn d’aquesta pista el paisatge se’ns mostra amb un predomini dels pedregars i de la vegetació baixa. En travessar aquests paratges més enlairats de la ruta, tenim molt bones vistes de la plana penedesenca, de la serralada Prelitoral i, si podem gaudir d’un dia net i clar, fins i tot podem veure des del mar fins als Pirineus. Seguim la pista de baixada, passem prop d’una pedrera i retornem cap el fondo de Sant Andreu per dirigir-nos al punt d’inici.

Platearius

Mèrits