GL del Baix Montseny

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Sortida de proximitat i presentació de l’exposició Flors del Montseny

AQUESTES ACTIVITATS HAN QUEDAT AJORNADES, PER QÜESTIONS CLIMATOLÒGIQUES. INFORMAREM DE LA NOVA DATA EN QUE ES CELEBRIN. DISCULPEU LE MOLÈSTIES.

Les activitats que tindran lloc el dia 21 de setembre, són les següents:

  • A les 10h. Sortida de proximitat 
  • A les 12:30 h tornarem al Centre Cultural i podrem assistir a l’acte de presentació de l’exposició Flors del Montseny (que romandrà oberta des del 21 de setembre al 21 d'octubre), una producció del Museu Etnològic del Montseny a partir de fotografies de Joaquim Reberté i l’assessorament botànic de Pere Barnola. Presentació a càrrec de Joaquim Reberté i Pere Barnola. 
Sortida botànica al passeig de la Riera d'Arbúcies i inauguració de l'exposició "Flors el Montseny"

Sortirem del Museu Etnològic del Montseny i acompanyats per membres del Grup Local del Baix Montseny de Flora Catalana resseguirem una part del recorregut del passeig de la Riera d'Arbúcies. Una ruta de gran bellesa i molt planera. Podrem observar la vegetació associada al bosc de ribera.

A la 1 del migdia tornarem al Museu Etnològic del Montseny i podrem assisitir a l'acte de presentació de l'exposició Flors del Montseny, una producció del mateix museu, a partir de les fotografies de Joaquim Reberté i l'assessorament botànic de Pere Barnola.

Sortida pels entorns de les Llobateres i vorades de la Tordera.
Menorca, abril 2019

Aquest és un resum de les plantes trobades durant cinc dies arreu de la illa de Menorca, al Barranc d’Algendar, Pas d’en Revull, Cala Galdana, el Toro, Santa Eularieta, Son Bou, Cala Sant Esteve, s’Albufera d’es Grau, Cap Favàritx, Cap de Cavalleria, Binimel·là, El Pilar, Cala Morell, Punta Nati, Cap d’Artrutx i Son Saura. Els recorreguts no presenten cap dificultat i son planers, tret del cas del Pas d’en Revull que te una mica de desnivell però que en cap cas és perillós, i a més a més sempre es gaudeix d’un paisatge extraordinàri. Una dada important a tenir en compte és que els recorreguts es varen fer del 4 al 10 d’abril de l’any 2019 i que un dels aspectes interessants de la botànica de Menorca són les basses temporals que varien de vegetació segons tinguin o no tinguin aigua. En l’època que hi varem anar gairebé totes estaven seques. 

Entre la gran diversitat de plantes endèmiques de Menorca, es molt destacable i curiós, l’existència d’unes plantes en forma de coixinet espinós anomenades socarrells. Aquestes plantes són el resultat de l'adaptació al vent i a l’ambient salí que els ha donat aquesta forma tan característica. Creixen a la costa nord de Tramuntana i també a alguns llocs alts de l’illa. De les sis espècies de socarrells que hi ha a Menorca, quatre són endemismes de les illes balears i d’algunes illes del mediterrani, i dues són endemismes exclusius de Menorca (Feminasia balearica i Anthyllis histrix). Tot i que la seva forma pugui ser semblant, pertanyen a famílies diferents, ja que tres són fabàcies, dues asteràcies i una lamiàcia.

socarrells

Socarrells a la zona del cap Favàritx.

Altres aspectes importants a considerar quan es visita l’illa de Menorca són El Cami de Cavalls i la Cultura Talaiòtica. Adjuntem uns links a l’apartat "altres", per si us poden ser d’interès.

Imatges de la inauguració de l'exposició sobre orquídies

La inauguració de l’exposició de fotografia sobre orquídies del Montseny, que va tenir lloc el dissabte dia 10 de novembre, va tenir molt bona acollida. La ponència a càrrec de Xavier Sanjuan del Grup Orquidiològic de Catalunya (GOC-ICH) va ser molt interessant.

Podeu veure algunes fotografies de la ponència i de l’esposició, fetes per Jordi Puyuelo, al lateral esquerra d’aquesta notícia.

Viu, gaudeix i aprèn amb la nostra flora
Grup de Treball de Comunicació
Flora Catalana

Inauguració de l'exposició sobre les orquídies del Montseny i conferència

El Grup Local del Baix Montseny ens informa de l'exposició de fotografia sobre orquídies del Montseny que han organitzat. L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 9:00 h a 20:00 h., al Centre Cultural de Riells i Viabrea (carrer Esquirols, 1). Del dia 10 al 30 de novembre.

El proper dissabte,  dia 10 de novembre, a les 18:30 h.) tindrà lloc la inauguració amb una conferència a càrrec de Xavier Sanjuan del Grup Orquidiològic de Catalunya (GOC-ICH).

No us ho perdeu, us sorprendrà!

Presentació Associació i Web de Flora Catalana a Riells (EcoVita)

El Grup Local del Baix Montseny de Flora Catalana, us informa que els dies 28 i 29 d'abril aquest grup participa, com l'any passat, en la segona edició d´Ecovita, la fira mediambiental del Montseny que enguany té l'aigua com a protagonista.

A més de la parada informativa d'aquest grup, el dissabte 28 a les 12 h. la Junta Directiva de Flora Catalana farà una presentació de l'Associació. Per a més informació (programa), podeu consultar el web:

www.ecovita.cat

Us hi esperem !