Recursos

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Núm 2. Hemeroteca. Etnobotànica infantil

Un aspecte oblidat de l’etnobotànica és el que fa referència a l’edat infantil. Molts motius hi contribueixen, alguns de particulars com el fet que els mateixos informants han crescut i ara són adults, i d’altres de comuns a tota l’etnobotànica. Revisant la literatura hem trobat dos articles publicats no fa gaire que tracten el tema de l’etnobotànica infantil. Aquí en fem un petit resum per despertar la vostra curiositat. L'un tracta la part mengívola i l’altre la part més lúdica.

 

 

 

 

 

 

 

Núm 2. Ressenyes

1) Tupinamburga, la remeiera.
2) Llibre dels secrets de agricultura casa rustica y pastoril.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 2. Ornitho

Ornitho, el portal web de ciència ciutadana de referència en fauna ha incorporat el primer grup de flora: les orquídies. A través del web o de l’aplicació NaturaList s’hi poden introduir observacions georeferenciades i incloure-hi fotografies i informació de l’estat de floració. També permet consultar, en diferents formats, les observacions introduïdes per altres usuaris, i disposa d’alguns materials d’ajuda per a les espècies de difícil identificació.

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 1. Ressenyes
  1. La trementinaire de les trenes rosses. Isidre Domenjó
  2. Guarir amb plants remeieres. Grup Àvies Remeieres
  3. Flora de Catalunya. Joan Cadevall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Núm 1. Biocerca

Biocerca és la primera guia d'identificació d'arbres de Catalunya per a dispositius mòbils. Permet conèixer, identificar i obtenir informació de les espècies d'arbres de Catalunya. Per a utilitzar aquesta aplicació no es necessiten coneixements previs. A més, és gratuïta i resulta molt útil per a aficionats/des a la natura i escolars. L'usuari/a podrà trobar tots els arbres autòctons, és a dir, propis de Catalunya, així com també alguns altres d'origen forà que es poden trobar en parcs i jardins. En total, l'aplicació permet identificar 165 espècies arbòries amb el suport fotogràfic de més de 1.500 imatges.