Escoles

Intridueix alguna parula del títol a cercar
Introdueix paraules que vulguis cercar al text
Títol Text
Núm3. Un dia al Cau de les Marietes

El Cau de les Marietes és una antiga horta convertida en taller de natura, dedicat a la descoberta de les plantes remeieres, a Vilabertran, a l’Alt Empordà. Aquest article ens relata, en primera persona, el que era un dia al Cau de les Marietes quan rebien la visita d’una escola. A dia d’avui, la Rosa Maria ja no pot assumir les visites escolars, però el Cau encara és obert per a fer-hi tallers, per a tothom que necessiti una planta, un remei o un consell, o senzillament per a passejar pels seus jardins.

 

 

 

 

 

 

 

Núm 2. Herbes remeieres del Baix Ter (TREC de batxillerat)

Herbes remeieres del Baix Ter és el breu resum d’un treball de recerca de batxillerat centrat en la determinació de les plantes remeieres més conegudes i utilitzades, els remeis fets amb plantes més utilitzats i el grau d’ús d’aquests en comparació als fàrmacs, referent a la zona del Baix Ter. Aquest conjunt d’aspectes s’ha desenvolupat mitjançant un treball de camp que consisteix en la realització d’entrevistes a una part de la població de la zona i l’elaboració d’un herbari amb les plantes esmentades. S’han identificat més de 80 plantes i els resultats obtinguts mostren la diversitat d’usos d’aquestes per a l’elaboració de remeis.

 

 

 

 

 

 

 

Núm 1. Aturar-se i mirar

Hi ha alguna cosa més senzilla, per descobriri i deixar-nos captivar per la natura del nostre entorn quotidià, que aturar-nos i mirar?