Primera sortida del Grup Local del Barcelonès i Baix Llobregat

Títol de la notícia
Primera sortida del Grup Local del Barcelonès i Baix Llobregat
Data de la notícia
3/12/2018
Notícia

El passat 11 de novembre vam fer la primera sortida amb els socis de Flora Catalana de la nostra regió que estavan interessats a participar en la coordinació del nou grup. La idea inicial era fer una sortida al camp per conèixer-nos millor i veure si sortien propostes d’activitats per fer durant la tardor i l'hivern.

La Clara Rovira va ser l’encarregada de organitzar l'itinerari i de guiar-nos per el Parc de Collserola a través de “L'itinerari del voluntari de Collserola”.

Vam fer una ruta de 3,7 km, amb un ascens de 177 m. Vam passar per hàbitats assolellats de màquia i garriga, per l’entorn forestal d'un alzinar amb sureres i roures, per una zona més urbanitzada amb algunes invasores i vegetació més oportunista i, per acabar, per un espai humit i ombrívol. La ruta és circular i comença a la Vil·la Joana (la casa de Verdaguer), al costat del centre d'informació del Parc de Collserola.

Durant l'itinerari vam fer un inventari de les plantes més característiques del Parc de Collserola, gràcies als companys que varen indentificar les plantes: l'Esther, en Jordi, en Josep, la Clara i la Montse, que també hi van contribuir amb alguns usos etnobotànics.

La sortida va ser un èxit i tots vam gaudir moltísim de la passejada.

Al llarg de la sortida va sorgir la idea de fer una xerrada introductòria a la botànica, els detalls d'aquesta activitat es poden consultar a: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/965.

Grups de treball