Sortida botànica al Gorg Blau

Nom
Sortida botànica al Gorg Blau
Data de la sortida
30/11/2019
Data de publicació
17/12/2019
Descripció

El passat 30 de novembre, el grup de Flora Catalana del Pla de l’Estany va organitzar una sortida matinal dins de la nostra comarca a l’indret anomenat el Gorg Blau o Gorgues de can Barca, situat al terme municipal de Vilademuls.

Va ser una passejada on vam poder veure els forts contrastos de flora i vegetació entre les zones més enlairades, on domina un alzinar amb alguns caducifolis i, el fondal, per on transcorre la riera de la Fontsanta, on hi trobem una esplèndida avellanosa amb un gran recobriment de falgueres i retalls de freixeneda de freixe de fulla petita amb algun vern. Es va poder observar la continua reducció dels espais oberts, ocupats no fa molts anys per pinedes de pi blanc i joncedes, que estan comportant l’enrariment de les plantes pròpies de prats i herbassars.

Un dels atractius de la visita era poder observar les espectaculars formacions travertíniques d’aquest sector que estan completament recobertes per un dens poblament de falzia. En el recorregut també vam trobar una espectacular latrina de gat mesquer o geneta sota una petita bauma.

Grup Local