Sortida font d'en Gilet (Martorell)

Llista de plantes
Àlbum fotogràfic
Títol de la notícia
Sortida font d'en Gilet (Martorell)
Data de la notícia
31/7/2019
Notícia

19 de juliol de 2019

Vàrem iniciar puntualment el recorregut a l’estació de tren de la Renfe de Martorell.

En el passeig pels carrers de Martorell ens vàrem fixar en els arbres urbans, identificant la troana i moltes altres espècies com l'arbre ampolla i la falsa acàcia.

Un cop al riu Anoia vàrem observar tant el canyís (Phragmites australis), com la canya (Arundo donax). I vàrem reconèixer l'àlber (Populus alba) amb exemplars autòctons i d'altres de jardineria de port més afusat, també vàrem veure el pollancre segurament d'origen híbrid.

En el recorregut pel riu vam observar el romegueró (Rubus caesius). I com no, el gram d'aigua (Paspalum distichum) ben diferent del gram comú (Cynodon dactylon).

Un cop al camí de la Font, varem localitzar i diferenciar l’argelaga (Genista scorpius) de la gatosa (Ulex parviflorus). Continuant pel camí, vàrem trobar nombroses espècies del bosc mediterrani com l'aladern, la falzia negra, el galzeran i, com a quelcom excepcional, l’evònim (Evonymus europaeus) de caràcter més eurosiberià.

Un cop a la font d'en Gilet vàrem seure i comentar alguna de les moltes espècies que havíem vist. La tornada pel mateix camí ens va portar fins a l'estació i el seu bar, on vam prendre un refresc i vam començar a planificar noves sortides per conèixer la flora.

Grups de treball