Sortida a la Rierada de Molins de Rei

Títol de la notícia
Sortida a la Rierada de Molins de Rei
Data de la notícia
5/6/2019
Notícia

Sortida 26 de Maig de 2019- Rierada de Molins de Rei Guiada per Josep Soler i altres

Dia esplèndid. Havíem quedat a l'estació del Papiol a les 9:30. Uns van venir amb cotxe, i altres en tren. Ens desplaçàrem fins al pàrquing del Restaurant de Can Rabella, a Molins de Rei. Presentació de Flora Catalana a càrrec d'Ana Velasco. Hi havia diverses persones que era la primera vegada que venien a les nostres excursions. Érem gairebé 30 persones.

Començàrem a caminar, semblava un jardí. Era la primavera!

Comentem la Malva sylvestris i l’Anaciclus valentinum, el que va donar peu a una breu explicació so-bre la família de les Compostes, (Asteraceae). La majoria desconeixia els conceptes bàsics sobre bo-tànica. Però si van venint a les nostres sortides, seran experts! ;-)

Seguim per la riba esquerra de la Rierada. No hi va haver problemes per creuar a la riba dreta, tot i les pluges intenses de divendres passat.

Fulles palmades, pinnades i de nervis paral·lels. Fulles simples i compostes. Exemples d'asimetria en els fulls d'Om i de Lledoner. Molt trànsit de bicicletes. Un roser caní en tot el seu esplendor.

Passem pel l’Oratori de Sant Wenceslao, al qual invoquem perquè s'escampi el coneixement botànic a cabassos. Esperem que funcioni!

Arribem a la masia de Can Salat. ¡Preciosa! Tenen un cactus de 10 metres d'alçada. Molí, una petita presa i un camp de roselles digne d'admiració. Fem una parada. Es comenten diverses plantes: Poly-gonum aviculare, Veronica persica, Hordeum murinum i altres més. Lleugera introducció a les monocotiledònies i dicotiledònies.

Un Populus nigra, pollancre centenari. Creuem la rierada per un pont, on trobem un vern i entrem en una zona més humida i fosca, i sorpresa! Un Quercus coccifera, o coscoll, enmig d'allò més fosc, sense que li doni mai el sol. Què hi faria allí?

Tornem a creuar la riera, (aquest cop amb més dificultats, més d'un posar els peus a l'aigua), i molt a prop ens desviem per un sender estret que ens porta a l'estrella de l'excursió, ¡la Cascada! I aquesta vegada amb força aigua. Moltes falgueres i plantes aquàtiques. Fotos a dojo. Tranquilitat. No sense certes dificultats pugem a la part superior de la cascada i emprenem la tornada pel mateix camí, fins arribar als cotxes.

Excel·lent jornada, i molt interès per part dels participants. I amb ganes de repetir!

Grups de treball