Estany de Banyoles

Referència
IT-PE-0001
Nom
volta a l'estany de Banyoles
Situació Geogràfica
estany

VOLTA A L’ESTANY DE BANYOLES

La ruta és pràcticament tota plana i té un recorregut d’uns 7km.

Hi ha diversos llocs que poden servir com a punt de sortida i d’arribada: l’aparcament del Parc de la Draga (amb zona de picnic i WC), la placeta davant de l’església de Porqueres, o qualsevol punt de la banda est i sud de l’estany on hi trobareu zones d’aparcament, bars i restaurants.

església Porqueres
                    Església Santa Maria de Porqueres (s.XII)

L’origen de l’estany és tectònic i també càrstic. A més a més d’algunes rieres que aporten aigua superficialment, la major part de l’aigua prové de filtracions subterrànies a través de terrenys calcàris de més al nord. L’estany es va formar fa uns 250.000 anys, però la conca lacustre encara està activa. Entre els diversos estanyols i llacunes que hi ha pels voltants, un d’ells, l’estanyol Nou, es va formar tot just l’any 1978.

N’hi ha d’altres ben a prop com ara l’estanyol del Vilar, situat entre l’església de Santa Maria de Porqueres i el paratge dels Desmais, l’estany vermell, les llacunes de Can Morgat i l’estany de la Cendra, que es troba a un caminet darrera la Font Pudosa.

pesquera
                                una de les típiques pesqueres

A la banda est de l’estany, zona urbana, es on s’hi poden veure les típiques pesqueres, petites construccions edificades a mitjans del segle XIX, d’us privat i que actualment formen part del conjunt paisatgístic de l’estany.

Grups locals que han participat en l'elaboració de l'itinerari
Persones que han elaborat l'itinerari
Data publicació
12/05/2019
Estat
EN PREPARACIÓ