Sortida botànica a Granera (2022)

Llista de plantes
Títol de la notícia
Sortida botànica a Granera (2022)
Data de la notícia
02/08/2022
Notícia

El Grup Local del Moianès, el passat 15 de maig, va fer una sortida botànica a Granera.

A continuació, els participants descriuen l’activitat.

Caminada botànica a Granera

Aquell diumenge ens vam trobar a l’aparcament del CAP, amb l‘objectiu de trobar florida l’orella d’ós (Ramonda myconi) a Granera.

Vam aparcar els cotxes a la part baixa del poble, al costat d’una pista que voreja camps conreats i altres en desús. Justament en un d’aquests espais alterats per la mà de l’home però deixats actualment a disposició de la natura, vam trobar força espècies interessants.

El primer que va cridar la nostra atenció van ser diferents espècies d’orquidàcies, tant per la seva vistositat com per la quantitat d’exemplars presents: Ophrys bertolonii subsp. catalaunica (Abellera catalana) i Ophrys lutea.

Una altra troballa destacable al mateix ambient va ser la petita Valerianella discoidea que no havíem trobat mai a les nostres sortides pel Moianès.

Vam seguir el camí previst pujant cap al cingle on esperàvem trobar l’orella d’ós. En un ambient d’alzinar, entre estepes blanques (Cistus albidus) vam trobar oberts – una altra primícia - nombrosos exemplars de Cytinus ruber, àlies frare d’estepa o magraneta.

Finalment, vam arribar a la paret de pedra on creixia, molt amagat, l’objectiu de la nostra sortida. Aquesta vegada vam tenir èxit i vam poder contemplar les vistoses flors de pètals morats que contrasten amb les anteres soldades de color groc ataronjat de la Ramonda myconi. A la mateixa paret hi havia peus de la falguereta de cingle (Asplenium fontanum).

Vam poder fotografiar-les a plaer i vam tornar cap als cotxes contents i agraïts per les troballes de la jornada.

Fins la propera!

Grups locals
Grups de treball