PE2021.-Sortida a El Torn

Codi Àlbum
ALBUM-PE0016
Nom de l'Àlbum
PE2021.-Sortida a El Torn
Data
29-12-2021
Descripció de l'àlbum

AS2021.01001_0.jpgEl grup local del Pla de l’Estany va organitzar el dia 20 de novembre una ruta botànica a l’entorn del llogaret d’El Torn a la comarca de la Garrotxa, resseguint el riu Ser. Ens vam trobar 16 persones de bon matí, amb la boira encara enganxada a la vall.

Primer vam dirigir-nos a la riera Merdançà on vam poder veure algunes plantes aquàtiques com: els créixens bords (Apium nodiflorum), les llenties d’aigua (Lemna minor) o el càrex pèndul (Carex pendula). Als murs de pedra i als talussos humits també hi vam trobar diverses falgueres com: la falzia roja (Asplenium trichomanes), la dauradella (Asplenium ceterach) o la falguera d’avellanosa (Polystichum setiferum).

Refent el camí vam arribar fins el Ser i la resta de la ruta va anar resseguint la riba esquerra del riu en el camí que porta fins a Briolf, ja al Pla de l’Estany.

Durant bona part de la ruta observàrem una bona representació dels arbres característics del bosc de ribera com són: l’àlber (Populus alba), el trèmol (Populus tremula), el pollancre del Canadà (Populus ×canadensis), el vern (Alnus glutinosa), el salze blanc (Salix alba) o l’om (Ulmus minor).

Als vessants solells domina l’alzina (Quercus ilex) acompanyada d’arbusts i plantes enfiladisses característics com: el marfull (Viburnum tinus), l’aladern (Rhamnus alaternus), el lligabosc mediterrani (Lonicera implexa), la vidiella (Clematis flammula) i l’aritjol (Smilax aspera), entre d’altres.

Tipus àlbum
Grups locals