Un tomb pel Ripoll (segona sortida del GL del Vallès de Flora Catalana)

Documentació
Títol de la notícia
Un tomb pel Ripoll (segona sortida del GL del Vallès de Flora Catalana)
Data de la notícia
28/12/2018
Notícia

Sant Llorenç Savall, 23/12/2018

Avui a la sortida del Grup Local del Vallès de Flora Catalana ens hem reunit més de vint persones. Hem visitat tres ambients diferents: ruderal amb camps abandonats, alzinar i bosc de ribera.

L’itinerari ha tingut components diversos: cultural (molí fariner de l’Agell del segle XVI, ara en estat ruïnós), botànic, etnobotànic i fins i tot geològic.

Com a la primera sortida, hi ha hagut participació per part de tots els assistents, que han anat incorporant els seus coneixements sobre diferents aspectes de les plantes, com ara usos remeiers, comestibles, artesanals o apícoles.

L’itinerari ha transcorregut pels dos marges de la capçalera del Ripoll, creuant el riu en dues ocasions i tornant per la carena del Molí, amb vistes espectaculars al massís de Sant Llorenç del Munt. L’epicentre de l’itinerari ha estat el Molí de l’Agell. Aquest edifici aprofita un replà creat per un meandre del Ripoll que genera un espai de gran diversitat, fins i tot en aquesta època de l’any es pot apreciar la riquesa d’espècies que recull.

Fins i tot hi ha hagut una estona per a les receptes. El Jaume, de Santa Eulàlia de Riuprimer ens ha proposat aquesta salsa: all, fulles tendres de fonoll, flors de ravenissa groga, rovell d’ou i oli.

Gràcies Jaume per la recepta de la salsa!

Hi ha hagut una bona pluja d’idees per a properes trobades i s’han compartit experiències i una bona estona.

Vegeu les imatges de la sortida a la web del grup local: http://www.floracatalana.cat/drupal843/glvalles/imatges

Bones festes!

Adjuntem una llista de les plantes trobades, incloses les digestives, sense incorporar els enriquidors comentaris que la farien massa extensa.

Grups de treball