Passejada: forma i funció de les fulles

Títol de la notícia
Passejada: forma i funció de les fulles
Data de la notícia
28/02/2022
Notícia

El passat dissabte, dia 10 de març, el Grup Local del Penedès, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, guià una sortida que s’inicià a la mateixa biblioteca per tal de visitar i explicar l’exposició de fulles que el grup local hi exposava (vegeu activitat anterior del grup: xerrada i exposició de fulles).

L’explicació de l’exposició, amb l’ajuda dels cartells i fulles plastificades exposades, es feu amena i es centrà en la forma i adaptacions que presenten les fulles, per tal d’explicar-ne els avantatges evolutius que aquestes formes suposen. Una xerrada que, els més de 40 assistents, seguiren atents i interessats. Una hora més tard, la sortida continuà en el medi natural. Concretament al curs d’aigua permanent que es pot trobar a la riera del Vendrell, on poguérem parlar de la forma i funció de les fulles en casos reals.

En quest indret, abundantment irrigat, poguérem observar les adaptacions de les fulles als ambients humits i a pocs metres d’allí, concretament en els ambients rocosos i secs de la muntanya del Puig, poguérem observar les adaptacions xeròfil·les de les fulles que permeten que les plantes visquin en condicions de sequera. Un contrast impressionant que resultà ser molt pedagògic i que permeté que els assistents observessin la variabilitat de fulles entre individus de la mateixa espècie, i entre individus d’espècies diferents.

La passejada de retorn ens serví per respondre als dubtes que els assistents ens anaren formulant. Una jornada ben agradable, en companyia de persones apassionades per la vida vegetal.

Vegeu el vídeo de TV Vendrell sobre aquesta activitat: 
https://www.rtvelvendrell.cat/lassociacio-flora-catalana-visita-lentorn-del-puig/

Grups locals
Grups de treball