Passejada botànica a la Platja de Pals

Nom
Passejada botànica a la Platja de Pals (Baix Empordà)
Data de la sortida
02/10/2021
Data de publicació
09/10/2021
Descripció

El grup local del Pla de l’Estany va organitzar el dia 2 d’octubre una ruta botànica per la platja de Pals amb la participació de 16 persones.

L’objectiu era observar la rica flora dunar en aquest paratge i la distribució de les diferents comunitats vegetals.

En primer lloc vam visitar el front dunar o dunes embrionàries on trobem aquelles plantes pioneres, algunes resistents a la salinitat i al batent de les onades. Aquí vam observar el jull de platja (Elymus farctus), la lleteresa Euphorbia peplis o la barrella punxosa (Salsola kali).

En una segona línia, dins de les anomenades dunes mòbils o cresta dunar trobem com a plantes característiques la gramínia Ammophila arenaria (borró) juntament amb el lliri de mar o assutzena (Pancratium maritimum), la patata de bruixa (Sonchus bulbosus) o la labiada Stachys maritima, una espècie amenaçada i protegida.

I, finalment, en una tercera franja de dunes semi-fixades o rereduna trobem mates com el timó marí (Teucrium polium subsp. dunense) o la ruda de ca (Scrophularia canina) i petits arbusts com la bufalaga marina (Thymelaea hirsuta).

Ja darrera de les comunitats dunars, però encara sobre substrats sorrencs, apareixen arbres, brolla d’estepes i llentiscle amb un estrat arbori de pi blanc (Pinus halepensis) i el pi pinyer (Pinus pinea).

Grup Local
Ubicació